BAS 4 - DSV '61 4 : 4-0

BAS 4 4 - 0  DSV '61 4
17-3-2007

BAS 4 loopt geen schade op

Na een dramatisch zwakke eerste helft herstelde BAS 4 zich na rust tegen DSV '61 4: het werd 4-0.

Er was even sprake van eerder aftrappen, om dan BAS 1 (moreel) te kunnen steunen in hun toppert tegen Vierhouten, maar uiteindelijk werd er gewoon om half 3 afgetrapt tegen DSV 4. Uit was het een gemakkelijke overwinning, en misschien was daardoor de sfeer wel heel erg ontspannen vooraf. Daar kwam nog het heuglijke bericht overheen dat Edwin Boelens ook eens gescoord bleek te hebben: vriendin Corrie is zwanger. Proficiat! Met 14 spelers werd DSV 4 tegemoet getreden: topper Henk begon op de bank (had al een kwartiertje BAS 2 in de benen), en ook Allard en Berrie stonden niet in de basis. Peter Claassen was op eigen verzoek rechtshalf ("dan kan ik lekker naar binnen komen en uithalen"). Het waaide hard, en DSV koos de wind in de rug. En de eerste helft is vanuit BAS-oogpunt maar op een manier aan te duiden: dramatisch. Veel onderling gemopper, veel te veel balverlies en onrust, en de beste kansen waren dan ook voor de jeugdige Doornspijkers. De grootste viel vlak voor rust, toen Edwin en Oscar elkaar in de weg zaten en de rechtsbuiten plotseling een leeg doel voor zich zag, maar hij schoof de bal naast. Het enige wat BAS daar tegenover zette waren wat knallen van afstand, maar het mocht de handjes dicht knijpen dat het bij rust nog 0-0 stond.

Aanvoerder Marc Custers offerde zich op in de rust, en zo kon topscorer Sieberen blijven staan. Peter Claassen - die al tijdens de wedstrijd in de gaten kreeg dat zijn spel toch beter vanaf links uit de verf komt - kwam nu in de as te spelen, Berrie Kollen werd rechtshalf. De wind zat nu lekker in de rug, en gelukkig was de 2e helft van een heel wat hoger gehalte dan de eerste. DSV kwam nauwelijk meer van eigen helft af, en de ene na de andere aanval rolde op het Doornspijker doel af. En na een uur viel dan de bevrijdende 1-0. Daar was een hoekschop voor nodig (betwist door DSV), die door Hans Custers werd voorgeslingerd, en de kopbal van Johan Amsing werd met de arm van de lijn geslagen. Dat was uiteraard een penalty, die koeltjes door Peter werd benut: 1-0. En daarna liep de score op naar normale proporties, die je gezien de stand op de ranglijst zou verwachten. Sieberen Sybesma gebruikte goed zijn pezige lichaam, werd nog vastgehouden, maar zette Peter Claassen toch nog keurig voor de keeper en die poeierde hard raak met links: 2-0. Een mooie aanval over rechts via Hans en Berrie resulteerde bijna in een hattrick voor Peter, maar hij schoot hard op de keeper. In de rebound was Gert-Jan Fidder uiterst attent: 3-0. Meteen daarop pikte Sieberen zijn traditionele goaltje mee en dat zorgde voor de 4-0 eindstand.

"De eerste helft was natuurlijk heel slecht, een kampioenskandidaat onwaardig". Daar kwam BAS 4 inderdaad goed weg, maar de 2e helft was veel beter. Als we zo blijven spelen, dan moet het toch goed komen, hoewel er nog een paar lastige wedstrijden zullen volgen. Volgende week komt VVOG op bezoek, en dan moet er maar vanaf het begin scherp en gretig gespeeld gaan worden...