BAS 4 - Nunspeet 4 : 4-1

BAS 4 4 - 1  Nunspeet 4
16-12-2006

Goed slot in 2006

De laatste competitiewedstrijd tegen Nunspeet 4 leverde een op het oog regelmatige overwinning op: 4-1. Uitblinker was echter BAS 6-doelman Martin Kern, maar de 3 punten bleven dus in Biddinghuizen.

Om bijna 15.00 uur kon er worden afgetrapt op het reeds ingespeelde veld 2. Een delegatie van Nunspeet was inmiddels heen en weer geweest om de vergeten tenue’s op te halen. Nadat de tas met trainingspakken tevoorschijn kwam, bood BAS de helpende hand en zo mochten de bezoekers uit Nunspeet voetballen in een van de reservetenue’s. Het ruimte spelerstal van BAS 4 deze middag had er al voor gezorgd dat Henk Christiaanse en Sieberen Sybesma de winst bij BAS 2 zeker stelde. Hans Custers speelde uiteindelijk een hele wedstrijd in BAS 3 (en scoorde ook nog) en door afgelasting van BAS 6 speelden Allard Stuifzand en Gert-Jan Fidder toch in Biddinghuizen.

Met een hele sterke bank (Foort Sandee, Allard Stuifzand en Bob Veugelers) begon het vierde aan de wedstrijd. Veel kansen waren er niet de eerste helft, de jonge jongens van Nunspeet hadden halverwege een goede mogelijkheid maar de inzet ging voorlangs bij BAS 6-keeper Martin Kern. Voor Kern was dit inmiddels zijn vierde optreden dit seizoen.

Na ongeveer een half uur spelen maakte Sieberen Sybesma na een assist van broer Ane de 1-0. De keeper van Nunspeet zag er daarbij niet goed uit, waardoor Sieberen de bal in het lege doel kon schuiven. Vlak voor het verstrijken van de officiële tijd in de eerste helft had Sieberen de 2-0 moeten aantekenen na een vrije doorloop op het doel af. De bal stuitte ietwat te ver van zijn voet zodat de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft werd met drie vervangen spelers voortgezet op dezelfde speelwijze. Nunspeet speelde weliswaar met een extra man op het middenveld maar creëerde geen noemenswaardige kansen. Nadat de scheidsrechter een speler van Nunspeet een 5 minuten straf gaf greep BAS 4 de kans om de 2-0 en 3-0 binnen 2 minuten op het bord te zetten. Bjorn Muller kwam goed door op links en rondde doeltreffend af. En Gert-Jan Fidder stiftte beheerst vanaf links de 3-0. Een kwartier voor tijd kwam via een afstandschot Nunspeet terug op 3-1, en de beste kansen kwamen voor de bezoekers. Man of the match Martin Kern voorkwam een spannende slotfase. Hij redde diverse malen een 1 tegen 1 situatie. In de slotfase werd de penalty, gegeven na overtreding binnen de 16 op een goede actie van Sieberen, verzilverd door Peter Claassen.

Na de wedstrijd werd het kratje bier van BAS 2 meester gemaakt en in de kantine bleek dat de rondjes bier moesten worden uitgebreid met rode wijn. Of dit een trend gaat worden valt de komende weken te bezien. Aanstaande donderdag kipschieten en dan is het alweer gebeurd dit jaar. Volgende week zal waarschijnlijk nog ondersteuning gegeven moeten worden aan BAS 6; zij spelen uit in Uddel tegen Prins Bernhard.