Ede/Victoria vv 5 1 - 2  BAS 4
25-11-2006
Hoekelumse Eng, Sportparkweg 8 Ede

Winst in winderig Ede

De verre uitwedstrijd tegen Ede-Victoria 5 werd uiteindelijk vrij plichtmatig gewonnen: 1-2. Door deze zege neemt BAS 4 de koppositie weer over van DVS 33.

Vroeg het bed uit iedereen, want om half 11 moest er toch weggereden worden naar Ede, omdat Ede-Victoria de thuiswedstrijden al om 12.00 aanvangt. Foort reed binnendoor, en omdat hij de shirts achterin had liggen, kon de warming-up pas om 10 voor 12 worden gestart. Een winderige ambiance, en Henk Christiaanse koos de eerste helft de wind lekker tegen: zo kan iedereen lekker wakker worden. En het was een beetje plichtmatig, die eerste helft. Het begin was best redelijk, en zo kwam BAS 4 al rap op voorsprong, toen Bob Veugelers zich nog eens extra breed maakte en Sieberen Sybesma vrij voor de keeper de 0-1 liet maken. Daniel Muller had ook nog een aardige mogelijkheid, maar daarmee was de koek wel op. Ede-Victoria 5 bleek een jong, enthousiast team, en af en toe sneed het gevaarlijk door de BAS-defensie heen, zonder overigens echt grote kansen te krijgen. Een paar schoten van afstand, maar daar bleef het bij. Tot een kwartiertje voor rust Bob een vrije trap weggaf aan de zijkant en na een scrimmage de bal niet echt wegkwam: 1-1. BAS dacht nog aan buitenspel, maar daar was uiteraard geen sprake van volgens de eerlijke grensrechter Hans.

Na rust had BAS 4 de wind mee, en zonder groots te spelen was het wel de betere, en gevaarlijkere ploeg. Maar ja, de beste kans kwam dan toch voor Ede, maar gelukkig redde keeper Boy Bies bekwaam op de 1-tegen-1 situatie. Halverwege de 2e helft viel de 1-2. Een aanval via Sieberen leek te stranden, maar Hans Custers kon weer voorzetten, waarna de naar binnengekomen linksback onder druk van Berrie Kollen de bal hard in eigen doel schoot. Geen mooie treffer, maar ja, die tellen ook. De wind ging nog liggen, het was nog even billen knijpen bij een vrije trap vlak voor tijd, Carl viel nog dizzy uit nadat hij een bal hard tegen het hoofd kreeg, en de punten konden uiteindelijk lekker mee naar Biddinghuizen.

"Niet goed, maar wel 3 punten: de tevredenheid was er toch na afloop. Henk en Bob reden lekker terug via Utrecht (en de halve ploeg was toen al lekker ingedronken) en ontkwamen toch niet aan hun corveebeurt: Brigitte had de tas buiten neergesmeten. Maar de koppositie kan volgende week verdedigd worden in Ermelo, dan is nummer 2 DVS '33 de tegenstander. Het herbstmeisterschaft is dichterbij dan ooit...