VVOG 5 1 - 3  BAS 4
14-10-2006
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

Alle ballen voor Bob

Met een aangenaam verrassende Bob Veugelers in de goal had BAS 4 eigenlijk geen kind aan VVOG 5: BAS 4 won in Harderwijk met 1-3.

Met 14 man, maar wederom geen keeper, vertrok BAS 4 naar Harderwijk. Leider Hans Custers dacht het in de auto al op te lossen, en belde Bob; maar helaas pakte Ronald de telefoon op en deze Heras-hekwerker weigerde om deze middag in de goal te gaan staan. Maar Bob wilde best keepen deze middag, en zo stonden even later Haijo Dodde en Peter Claassen even later lekker op Bob in te knallen. En als je dat aankunt, is VVOG 5 een makkie natuurlijk...

BAS begon uitstekend aan de wedstrijd, en binnen 5 minuten raakte de scherpe Henk Christiaanse al de paal, na een ouderwetse punter vanaf de 16. Ook Haijo raakte even later de lat, maar kort daarop was het wel raak. Een corner van Sieberen Sybesma werd door broer Ane (met het hoofd!) voldoende geraakt, en zo stond het al rap 0-1. BAS 4 hield ook daarna het beste van het spel, en grote kansen kreeg VVOG dan ook niet. En anders stond daar natuurlijk onze Bob nog. Ane viel al wel binnen het half uur uit met een opspelende hamstring, en hij werd vervangen door Hans Custers. Koud in het veld zette hij na een mooie combinatie broer Carl vrij voor de keeper, en deze rondde mooi af met buitenkantje rechts: 0-2. Dat leek al in de pocket, maar het was aan mooi keeperswerk van Bob te danken dat de 0 bij de rust gehandhaaft bleef. Wel wat onorthodox, maar pas bij rust kregen de VVOG-spelers dan eindelijk in de gaten dat Bob meer veldspeler dan keeper was. Maar Edwin: wie is Edwin toch ook al weer...? Hans kreeg nog een mooie kans om de score nog hoger te maken, maar hij draalde wat al te lang alleen voor de keeper en zo stond het bij rust 0-2.

Lang wachten op de thee ("koude oorlog van VVOG"), en besloten werd om Bob niet te vervangen voor Haijo, maar lekker te laten staan. Ook Foort Sandee bleef staan, en zo kwamen Allard Stuifzand en Peter Claassen voor Haijo en Johan Amsing in het veld. De kansen bleven echter grotendeels voor BAS, maar de 0-3 bleef lang uit. Uiteindelijk was het Sieberen die zijn traditionele goaltje meepikte, toen hij door Carl vrij voor het doel werd gezet. VVOG maakte het nog even iets spannender door uit het niets de 1-3 aan te tekenen, daar was Bob kansloos. "Tja, ik zag Haijo met de vlag omhoog staan, en die lult die goal vast wel weg, dacht ik, dus dan duik ik niet", zei Bob, maar het verhaal van Haijo klopte van geen kant. Eindstand 1-3. Wel wat irritatie op het eind, achterin bij VVOG lopen 2 schoppers rond, en de scheids was wat al te lankmoedig, maar deze overwinning was natuurlijk dik verdiend.

"Mooie overwinning, en goed voetbal. Veel complimenten voor doelman Bob natuurlijk, maar ook Oscar en Carl speelden lekker vandaag. Ach, eigenlijk zijn we allemaal heel goed natuurlijk". Deze lijn doortrekken, om te beginnen volgende week in Wilsum (beker), en dan komt over 2 weken Zwart-Wit op bezoek. Maar 12 punten uit 6 wedstrijden: volgens uw verslaggever is BAS 4 nog nooit in zijn toch al zo memorabele historie zo goed aan een seizoen begonnen...

VVOG 5 - BAS 4 : 1-3 (0-2)

0-1 Ane Sybesma (Sieberen Sybesma)
0-2 Carl Custers (Hans Custers)
0-3 Sieberen Sybesma (Carl Custers)