BAS 4 - VVOP 6 : 9-3

BAS 4 9 - 3  VVOP 6
7-10-2006

Eindelijk oudere mannen!

"Heerlijk! Dit was toch waarom we weer zijn gaan voetballen: oudere tegenstanders die we vrij gemakkelijk kunnen verslaan. Zesde klasse niveau". Dat was de verzuchting na afloop, toen een gemiddeld ouder VVOP 6 met 9-3 was verslagen.

Met Johan Amsing in het doel en verder zowaar 2 reserves werd op veld 2 afgetrapt. VVOP 6 (uit Voorthuizen) had nog geen enkel punt, en - inderdaad - oogde gemiddeld zelfs veel ouder dan de gemiddelde BAS 4-speler. Het tempo werd hoog gehouden, en eigenlijk meteen werd VVOP op de eigen helft gehouden en was het kansen creeren geblazen. En bij rust stond een geruststellende 4-1 op het bord. De 1-0 viel na een corner van Hans Custers, die keurig werd doorgekopt door Haijo Dodde en binnengeknikt door Allard Stuifzand. De 2-0 was een corner ineens van Hans, die met de wind mee een inswinger losliet die bij de 2e paal binnenviel. Dezelfde Hans schoot even later op de keeper, waarna Foort Sandee de rebound in het lege doel schoot. En de 4-0 was een prachtige knal met de herstelde linker van Peter Claassen. Net voor rust viel nog de 4-1, na de eerste geslaagde aanval van VVOP. Johan Amsing was kansloos.

Maar tevredenheid in de rust, dit is ook wel eens lekker: gemakkelijk winnen. Na rust ging het gewoon door: de 5-1 via Hans met een hobbelballetje; Ane Sybesma maakte 6-1 vrij voor de keeper. Johan Amsing verkeek zich vervolgens op een zwabberende vrije trap (maar had toch duidelijk om een 4-mansmuur gevraagd): 6-2, maar via Peter Claassen (weer hard van afstand) en Sieberen Sybesma (van heel dichtbij nadat Peter al leek te scoren) stond het al weer snel 8-2. Sieberen schaamde zich later wel een beetje: "een beetje een Andre-ten-Cate doelpunt: sorry, Peter". De weer ingevallen Allard schoot nog prachtig de 9e binnen na mooi werk van Haijo en het slotakkoord was een vrije trap van VVOP. Nu wel over de muur, en langs Johan: eindstand 9-3.

BAS 2 gaat wel gemakkelijk voorbij aan het lenen van Henk, dus volgende week maar eens geld vragen aan coach Gerjan: het kratje is alvast voorgeschoten. In kleedkamer 3 is de harde muziek van BAS 1 helaas ook nog goed te horen (Stefan had gescoord, dat was wel duidelijk), maar met 9 punten is BAS 4 best tevreden na vijf duels, waaronder al 3 keer uit. Volgende week naar VVOG 5...