DSV '61 4 1 - 5  BAS 4
30-9-2006
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Makkelijke overwinning in Doornspijk

BAS 4 won zaterdag gemakkelijk van DSV 4; met 1-5. Dit betekende de 2e overwinning en een stevige positie in de middenmoot.

Veel personele problemen voor BAS 4; en zo moest Menno Slump nog oppas zoeken voor zijn jongste telg, en vertrokken zijn oudste 2 zonen mee naar Doornspijk. Ook Daniel Muller en Gert-Jan Fidder verbeten hun blessures, en zo waren er zowaar nog 13 man beschikbaar, waaronder leenkeeper Gerralt Beuker.

En binnen een paar minuten goochelde Gert-Jan zich al door de Doornspijker defensie, en scoorde beheerst. De reporter keek zelfs nog even naar het naburige veld, waar BAS 3 afgedroogd werd door de oude mannen van DSV 3, dus hij was te laat met kijken naar de prachtige actie van Fidder, maar hij was vast heel mooi. Het spel was daarna niet al te best, maar DSV 4 bakte er al helemaal niet veel van, zodat zonder al te veel haperingen de 0-1 bij rust werd gehaald. Beste kans voor DSV kwam nog via het hoofd van Foort Sandee, maar Gerralt heeft een prachtige reflex in huis. Mooie schoenen, trouwens, Gerralt. Ondertussen was Marc Custers uitgevallen met een hamstringblessure, en had Carl Custers vlak voor rust even last van zijn rug, zodat Hans Custers en Daniel Muller al voor rust het veld in kwamen.

Na rust liep de score rap op. Menno Slump scoorde beheerst na een vrije doortocht vanaf de middenlijn (0-2), Haijo Dodde slingerde een corner op het hoofd van Sieberen Sybesma (0-3), en Sieberen bood Menno de mogelijkheid voor zijn 2e goal (0-4). DSV scoorde nog tegen na wat lichtzinnigheid middenop, maar het slotakkoord kwam van Hans Custers, die alleen voor de keeper uiteindelijk galant breedlegde op Sieberen: 1-5.

"Dit DSV was wel de zwakste tegenstander totnutoe, maar zakelijk gespeeld", was de teneur na afloop. Volgende week komt rode lantaarndrager VVOP 6 naar Biddinghuizen, en dan kan BAS 4 toch een mooi sprongetje naar de subtop maken...