Bennekom 10 1 - 0  BAS 4
9-9-2006
De Eikelhof, Achterstraat 11 Bennekom

Zure 1-0 nederlaag bij start competitie

BAS 4 kon voor het eerst (in de geschiedenis?) in de vijfde klasse aantreden, maar moest toezien hoe Bennekom er vlak voor tijd nog met de winst aan de haal ging. Uit een strafschop werd het 1-0.

Lekker vroeg weg, want het is toch zeker een uur rijden, en dankzij de tomtom van Ane kwam iedereen wel op tijd aan. Twee A-junioren (keeper Corne en linksbuiten Koen) complementeerden een wederom gehavend BAS 4, en Bennekom 10 bleek gemiddeld ook een jong elftal. Dat betekende veel loopwerk en helaas weinig zelf aan voetballen toe komen: veel lange ballen en veel gekluts, mede door de rare, zwartblauwe bal ("een strandbal", volgens de kenners). De grootste kans voor rust was voor Bennekom, dat de lat raakte uit een corner, waar Corne nog net met de vingertoppen aan zat. Ook een een-op-een situatie was hij keurig meester. Daar stonden goede mogelijkheden via Hans (legde breed terwijl hij had moeten poeieren) en Sieberen (schoot te gehaast naast) tegenover. Ruststand 0-0.

Na rust kwamen Bob en Allard voor de vermoeide zaalvoetballers Haijo en Hans (6-6 op de late vrijdagavond), maar speltechnisch bleef Bennekom de baas. Maar Corne hield zijn doel schoon, en helaas stelde BAS aanvallend teleur, zodat de wedstrijd op 0-0 afstevende. Maar daar was de scheids: hij floot voor een penalty, nadat Allard in de 16 de bal tegen zijn arm kreeg na een schot vanaf de 16. Tja, daar kon Allard niet veel aan doen, en de protesten waren dan ook hevig. Oscar kreeg zelfs geel, maar de penalty werd keurig omgezet: 1-0. Dat was vlak voor tijd, en de tijd was te kort om dat nog goed te maken.

Een eerste zeperd dus al, en vooral het veldspel liet te wensen over. Weinig rust aan de bal en veel lange halen. Dat moet beter in Nunspeet, en hopelijk worden de punten dan wel behaald...