WHC 6 1 - 1 (0 - 0) BAS 4
14-11-2015, 14:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Blauw-wit opnieuw kleur van verdriet

Een paar weken geleden uit bij de blauw-witten ESC leed BAS haar eerste puntverlies van het seizoen in een (terechte) 3-1 nederlaag. Zaterdag werd ternauwernood een punt uit de strijd gesleept uit bij WHC.

Vooraf werd verwacht dat een "stugge ploeg" de tegenstander zou zijn. WHC had immers OWIOS op 2-2 gehouden, kreeg weinig tegen, maar scoorde ook moeilijk. In de eerste helft redde doelman Van Dongen de Biddinghuizers met een paar puike reddingen. BAS had de meeste kansen en kreeg de grootste via Herman Kostrzewa, maar jammer genoeg vond de clubtopscorer het zijnet.

Met een 0-0 ruststand en de laatste wissels aan Biddinghuizer zijde, begon BAS vol verwachting aan de tweede helft. Ook nu moest voor iedere meter worden gestreden en, hoewel de wedstrijd behoorlijk in balans was, ook nu kreeg BAS de beste kansen. Scoren lukte echter niet, waardoor uit een counter de 1-0 binnenviel. Uit buitenspelpositie, dat wel, maar de verder voortreffelijk fluitende arbiter wilde er niets van weten.

BAS ging daarop "alles-of-niks" spelen en kreeg gelukkig loon naar werken. Eerst was het nog Sybesma die jammerlijk faalde; 5 minuten voor tijd schoof Doppenberg alsnog de bal in de hoek. Daarop rook BAS bloed en hoopte het op een afloop zoals tegen SVI. Die kwam er nog bijna. Doppenberg raakte uit een vergelijkbare scrimage als bij de 1-1 de paal. In de laatste seconden van de wedstrijd kopte Kostrzewa hard binnen, maar zijn inzet werd in een reflex gered door de uitstekend keepende goalie van WHC.

Omdat GoAhead wel wist te winnen, staat BAS nu op 3 punten van de Kampers, die aanstaande zaterdag de tegenstander zijn. BAS moet derhalve winnen om in het spoor te blijven van GoAhead.