BAS 4 - Berkum 6 : 1-1

BAS 4 1 - 1 (0 - 0) Berkum 6
7-3-2015

Remise tegen Berkum

Het was niet best wat BAS 4 liet zien tegen Berkum. Desondanks kreeg het een aantal riante mogelijkheden, maar uiteindelijk werd er afgesloten op 1-1.

Nog steeds geen Jaco (werk dit keer), zodat Andre weer keeper was. Verder maakte Richard Bies eindelijk zijn (echte) rentree, en kwam Patrick moreel steun verlenen: hij was vrijdag na ruim 2 weken dan eindelijk weg uit het ziekenhuis. Zijn rolstoel werd lekker in het zonnetje gezet: het weer was prima. Berkum 6 pakt de laatste tijd toch behoorlijk wat punten, en verraste tijdens de warming-up al door met pionnetjes in de weer te gaan. Het team was minder los zand als bij de uitwedstrijd ("toen hadden we veel leenspelers"), en de eerste helft was dan ook best redelijk in evenwicht. Het was niet best: veel balverlies, raar stuiterende ballen op het hobbelige veld 3; kortom: niet veel woorden aan vuil maken. Beste kans viel vlak voor rust te noteren, toen er eindelijk eens een fatsoenlijke aanval op de mat werd gelegd. Edo legde goed terug met de borst op Gerjan, maar die schoot met links niet hard genoeg in. Ruststand dus 0-0.

Vier wissels liefst; Richard, Oscar, Marco (die voor rust uitviel om andere schoenen aan te kunnen trekken) en Theo Burgers kwamen voor Hans, Bob, Lowie en Rolf. Dat leverde na rust dan wel een veldoverwicht, maar nog steeds geen doelpunten op. Grote kansen, dat wel, voor Theo (hoog over vanaf de penaltystip), Gerjan (zijnet na de keeper al te hebben omspeeld) en Menno (breed leggen op Edo had ook gekund), maar het bleef lang 0-0. Een kwartier voor tijd viel de goal dan toch: Gerjan bediende Hans, en die schoof met links (wel wat slap) de bal binnen. Het buitenspelsignaal werd (volgens ons terecht) genegeerd, en zo leken de punten dus toch in Biddinghuizen te blijven. Maar de gelijkmaker viel snel. Een indraaiende corner viel via het hoofd van Henk en de graaiende handen van Andre bij de eerste paal pardoes in het doel: 1-1. Sneu voor Andre, die op weg leek naar de tweede nul op rij. Edo kreeg nog een goede kans op de winnende, maar Berkum hield stand: eindstand 1-1.

"Slechte pot". Het zag er niet uit vandaag, maar ja, die wedstrijden zitten er ook tussen. Volgende week is er geen competitie, maar wordt er waarschijnlijk weer vriendschappelijk gevoetbald tegen het dan wel complete BAS 5.

hans

Hans Custers

BAS 4 - BERKUM 6: 1 - 1 (0 - 0)

75' doelpunt 1 - 0  Hans Custers (Gerjan Westerhof)