BAS 4 - ASV Dronten 6 : 3-2

BAS 4 3 - 2 (0 - 1) ASV Dronten 6
22-11-2014

Zwaarbevochten zege in de derby

BAS 4 boekte een moeizame zege op asv Dronten 6. Op een zwaar veld 2 (dat mag wel eens gerold worden) won het uiteindelijk met 3-2 van de buurclub.

Op zaterdagmorgen was er veel opluchting bij de leiders: Tino, Edo en Bob zouden toch kunnen spelen. Dat betekende dan toch 3 wissels, want er moest ook nog worden aangevuld bij BAS 3. Daar sloten Oscar, Gerben en Lowie aan, terwijl Foort daar ook nog ("fantastisch") inviel. Foort en Lowie sloten ook nog bij BAS 4 aan. Daar stond het wegvallen van doelman Jaco dan weer tegenover, hij zou op tijd terug zijn na een wedstrijdje BAS 2, maar raakte daar (licht) geblesseerd. Zodoende trok Bob de handschoenen en het flitsende gele tenue aan. Dat was een deja-vu, want tegen hetzelfde elftal keepte Bob 2 seizoenen geleden ook al eens (5-3 nederlaag), en dat zat nog in menig geheugen gegrift...

ASVD 6 is dus een bekende tegenstander, met oud-BAS'sers Jeroen de Vries en Niels van Baal in de basis. Degelijke ploeg, uiteraard gemiddeld weer veel jonger. De eerste helft verliep redelijk gelijkwaardig, maar de beste kansen waren voor BAS 4. Vooral de kanthalven Menno (vanaf rechts) en Hans (vanaf links) kwamen af en toe gevaarlijk door, maar dat leverde geen goals op. Grote kansen voor Gert Jan (schoof de bal net naast) en Marco (alleen voor de keeper schoot hij hoog over) werden niet benut. En dus was het 0-1 bij rust. Aanval van Dronten over rechts, en de voorzet werd bij de 2e paal binnengeknikt. Verder stond Bob prima bij 2 vrije trappen, kreeg Rolf nog geel (opzettelijk hands) en viel Allard al snel uit met rugklachten.

"De kansen de 2e helft wel benutten, dan winnen we wel". Lowie bleef nog even in trainingspak, en Jorn verving Foort die al een helftje BAS 3 in de benen had. Rolf zakte daardoor een linie naar achteren. En binnen 10 minuten stond de gewenste voorsprong al op het bord. Gert Jan schoot de 1-1 nu wel binnen, na een lage voorzet van Hans, die niet buitenspel stond (er werd wel gevlagd voor buitenspel van Marco, maar die bleef keurig van de bal af). Menno Slump mocht daarna de 2-1 op zijn naam schrijven. Hij was weer te snel voor de linksachter, sneed naar binnen en wilde laag voorgeven op de inkomende Hans, maar de bal verdween toen via de keeper in het doel. Dat was ook de grootste onruststoker aan Dronter kant, want elke bal die hij moest wegschieten, leverde gevaar op voor de Drontenaren. Invaller Jorn miste nog een enorme kans op nog een doelpunt (schitterend lobje over de ballenvanger in plaats van keihard afdrukken), en asv Dronten bleef in de wedstrijd. Ze werden de helpende hand geboden door de verder prima keepende Bob, die Henk verkeerd aanspeelde. Die verspeelde dus de bal, en Niels van Baal schoot via binnenkant paal de 2-2 binnen. Ondertussen had ook Patrick met geel 10 minuten rust mogen pakken (net als een Dronter speler trouwens) en was het hard werken geblazen op een zwaar veld. Dronten speelde vol naar voren, maar echt grote kansen kregen ze niet. Wel weer een vrije trap (Bob redde), wat corners (Edo en Henk kunnen prima koppen), maar de goal had zeker aan beide kanten kunnen vallen. Hij viel dus voor BAS: Hans sleepte zich er weer langs op links en diens lage voorzet werd door Menno binnengeschoten: 3-2. Vlak voor tijd voorkwam Bob met een subtiele voetbeweging nog de 3-3, zodat BAS 4 weer eens drie punten kon bijschrijven.

Dat werd gevierd: kratje van Bob (afgelopen week alweer 46 geworden), en de 2e plek is weer ingenomen. Met een behoorlijk grote achterstand op Zalk, maar die komen binnenkort nog naar Biddinghuizen. Volgende week is BAS 4 vrij (BAS 3 juicht al zachtjes), en de week daarna volgt een uitwedstrijd bij OWIOS. Dan kan de smadelijke 2-7 van de thuiswedstrijd al worden weggepoetst...

hans

Menno Slump

Gert Jan Fidder

BAS 4 - ASV DRONTEN 6: 3 - 2 (0 - 1)

20' doelpunt 0 - 1

50' doelpunt 1 - 1  Gert Jan Fidder (Hans Custers)
55' doelpunt 2 - 1  Menno Slump (-)
75' doelpunt 2 - 2
80' doelpunt 3 - 2  Menno Slump (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Menno Slump