Berkum 6 1 - 4 (0 - 2) BAS 4
25-10-2014
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

Regelmatige zege bij Berkum

Na de oorwassing vorige week tegen OWIOS herstelde BAS 4 zich goed. Tegen rode lantaarndrager Berkum 6 werden de punten vrij gemakkelijk binnengehaald. Uitblinker was Gerjan Westerhof. Onder de ogen van zijn vriendin scoorde hij niet alleen, maar hij kreeg ook twee strafschoppen mee, die koeltjes door Andre ten Cate werden verzilverd. BAS 4 won uiteindelijk met 1-4.

Menno werd uitgeleend aan BAS 3, maar daar stond tegenover dat Jorn weer eens present was. Die mocht - samen met Allard en leider Gert-Jan - op de bank beginnen. Uiteraard werd Jorn ook nog eens uitverkoren om de eerste helft te vlaggen, en uiteraard deed hij dat zonder morren.

Sommige spelers hadden ondanks hun toch rijke spelerscarriere nog nooit bij Berkum gespeeld, dus dat bracht nog wat extra spanning met zich mee. Berkum 6 bleek een mix van enkele oudere routiniers en wat jongeren. Grappig was natuurlijk de personal coach (die verdacht veel op oud-BAS-trainer Geert leek, alleen met grotere snor) van een der jongere spelers: die zal binnenkort dus wel hogerop acteren. Maar Berkum 6 was nog puntloos, en komt dus elke week dichterbij de eerste punten. Maar gelukkig wachten ze in elk geval nog een weekje langer: BAS 4 nam al snel een voorsprong op een zacht en modderig veld 3. De keeper schoot niet lekker uit, en Lowie kon oppikken en binnen schieten: 0-1. Verdedigend stond het de eerste helft gelukkig ook prima, ondanks de niet helemaal fitte Henk. Die kreeg bijna een penalty tegen nadat hij op randje 16 de Berkum-spits onderuit schoffelde. Net er buiten, vond de scheids, en wij protesteerden niet al te hevig. De vrije trap leverde niks op. Ondertussen waren er kansen genoeg om de voorsprong uit te breiden. De grootste kans was voor Patrick, die na een prachtige aanval over links de bal vlak voor het doel voor het intikken had, maar toch over wist te schieten. Maar na een half uurtje was de marge toch twee. Gerjan begon aan een solo, en werd uiteindelijk binnen de 16 onderuit gehaald. Andre bleef uiteraard rustig, en schoot de penalty onberispelijk binnen: 0-2. Andre kreeg voor rust nog een aardige kans na een voorzet van Rolf, maar gescoord werd er niet meer voor rust. Ruststand 0-2.

Uiteraard drie wissels (Jorn, Gert Jan en Allard voor Bob, Rolf en Lowie) en het spelbeeld veranderde eigenlijk niet. Berkum bleef overigens keurig voetballen, en kwam aanvallend ook wel in de buurt van Jaco, maar de beste kansen waren voor BAS. Meteen na rust kon Hans vol uithalen na een doorgeschoten bal, maar de keeper hield de bal miraculeus uit het doel. Het duurde tot ongeveer halverwege de 2e helft toen de wedstrijd beslist werd. Uiteraard was het uitblinker Gerjan die raak schoot: met een halve omhaal schoot hij vanaf de zijkant 16-meter raak: 0-3. Henk vond het toen welletjes, en spaarde zijn pijnlijke dijbeen toen, en meteen rook de spits van Berkum ook zijn kans weer. Hij profiteerde volop van balverlies middenop en een mindere omschakeling bij BAS 4, door eerst Rolf weg te zetten en daarna Jaco te omspelen: 1-3, en de eer was gered. Maar het slotakkoord was weer voor BAS 4. Opnieuw kreeg Gerjan een (terechte) penalty mee, nadat hij wederom in de 16 onderuit was gehaald. En opnieuw bleef Andre koeltjes, nu schoot hij de bal in de andere hoek. Eindstand 1-4.

"Degelijke pot". Het douchen bij Berkum was ook een attractie: een douchekop ontbrak helemaal zodat het water direct uit de muur spoot. Maar uiteindelijk gingen we allemaal fris gewassen en opgetogen weer terug naar Biddinghuizen, met drie punten in de tas. Volgende week komt SVI op bezoek in Biddinghuizen, en om bovenin mee te blijven draaien, is een winstpartij weer noodzakelijk.

hans

André ten Cate

Lowie de Koeijer

Gerjan Westerhof

BERKUM 6 - BAS 4: 1 - 4 (0 - 2)

10' doelpunt 0 - 1  Lowie de Koeijer (-)
35' doelpunt 0 - 2  André ten Cate (-)

65' doelpunt 0 - 3  Gerjan Westerhof (-)
70' doelpunt 1 - 3
85' doelpunt 1 - 4  André ten Cate (-)

Speler van de wedstrijd: Gerjan Westerhof