BAS 4 - Swift '64 3 : 7-3

BAS 4 7 - 3 (4 - 0) Swift '64 3
11-10-2014

Prima eerste en zwakke tweede helft leveren ruime winst op

Swift '64 3 werd op deze natte zaterdag met een ruime nederlaag terug naar Swifterbant gestuurd. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-3 voor BAS 4.

Met leenspeler Jeroen Tolhoek (die al een wedstrijd in BAS 3 in de benen had) in de basis en daarmee drie wissels had BAS 4 in elk geval meer spelers dan Swift, dat gehandicapt naar Biddinghuizen was afgereisd. Het begon net te regenen zo rond half drie, en dus werd het veld uiteindelijk behoorlijk zwaar. Daar was in het begin niet veel van te merken, want BAS 4 begon uitstekend aan de wedstrijd. Vooral Gerjan had er weer zin in, en hij opende dan ook al snel de score. Een bal vanaf de rechterkant nam hij schuin voor het doel in enen op de pantoffel, en dat was een fraaie 1-0. Kort daarop was de marge al twee. Een corner van Jeroen Tolhoek werd door iedereen gemist, waarna de bal voor de linker van Hans viel. Die schoot de bal toen maar onder de keeper door in het doel: 2-0. Swift hapte naar adem, en moest halverwege de eerste helft al twee keer wisselen, waarbij vooral het wegvallen van midmid Anco van de Velde een aderlating is. En BAS 4 ging vrolijk door met aanvallen, en scoren. Gerjan maakte uit een counter 3-0 (na een afgeslagen corner), en Jeroen Tolhoek scoorde 4-0. Hij was attent nadat half BAS 4 al dacht dat een dieptepass van Gerjan iets te hard was, maar Bob is toch sneller dan iedereen denkt, en Bob bediende Jeroen op maat. Daarmee was de koek voor rust wel op, want het laatste kwartier voor rust zakte het spelpeil aardig naar beneden.

Jeroen was voor rust al vervangen door Gert-Jan, en Lowie en Menno vervingen Allard en Gerjan. Leider Haijo waarschuwde wel voor te lichtvaardig voetbal: niet te veel mensen voor de bal aub, en schakel wat sneller om.

Het was weer voor dovemansoren. Swift keerde na rust nog maar met 10 spelers terug (de wissels waren op), en BAS 4 speelde een uiterst zwakke tweede helft. Inderdaad: te veel mensen voor de bal en een matige omschakeling. En veel kijken naar elkaar: we hebben een man over tenslotte, dus dan kan die ander hem wel oppakken. Swift profiteerde dus. Eerst via rechtsbuiten Schalk, die te snel was voor Oscar (4-1), en later via een schot in het kruis, na balverlies middenop (4-2). Dan wordt het gemopper al wat harder, maar gelukkig besliste Foort de wedstrijd, door een afgeslagen corner keurig in het doel te krullen (5-2). De 5-3 viel wel, na een strafschop (overtreding Henk), maar bij Swift ging er nog een speler af. Nog 9 dus, en dus kon BAS 4 in de slotfase nog twee keer scoren. Gert-Jan van dichtbij, en Menno met een diagonaal schot. Eindstand 7-3.

"Resultaat goed, uitvoering minder". Prima eerste half uur, tegen 11 Swifterbanters, maar vooral de 2e helft was ondermaats. Niet te veel naar anderen wijzen, maar zelf wat scherper is het devies, en dat gaan we volgende week in de praktijk brengen als OWIOS naar Biddinghuizen komt.

BAS 4 - SWIFT '64 3: 7 - 3 (4 - 0)

5' doelpunt 1 - 0  Gerjan Westerhof (-)
10' doelpunt 2 - 0  Hans Custers (-)
20' doelpunt 3 - 0  Gerjan Westerhof (Marco Lek)
25' doelpunt 4 - 0  Jeroen Tolhoek (Bob Veugelers)

55' doelpunt 4 - 1
65' doelpunt 4 - 2
72' doelpunt 5 - 2  Foort Sandee (-)
78' doelpunt 5 - 3
80' doelpunt 6 - 3  Gert Jan Fidder (Menno Slump)
85' doelpunt 7 - 3  Menno Slump (-)

Speler van de wedstrijd: Gerjan Westerhof