27-9-2014
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Gele kanaries breken ongeslagen reeks

Hoewel het uitstekend weer was afgelopen zaterdag was de spoeling dun voor de BAS 4 delegatie. Met krap 13,5 (Marco Lek kon maar een halfje) man werd er afgereisd naar Oosterwolde.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor BAS, er leek geen vuiltje aan de lucht. Twee grote kansen werden om zeep geholpen zodat de stand te lang 0-0 bleef terwijl deze eigenlijk al op 0-2 had moeten staan. Patrick Vallant staakte de strijd in de beginfase vanwege een wegtrekker in zijn suikerspiegel, zijn inspanningen dit weekend zaten erop en Lowie de Koeyer kon hem vervangen. Halverwege de eerste helft kwamen de gele kanaries op 1-0 vanuit een corner. Van binnen de vijf mocht er ingekopt worden op de lat om vervolgens de rebound er zelf in te trappen. De rood witten konden daar nog wel wat kansjes tegenover zetten maar het net wilde niet bollen deze middag.

In de tweede helft moest Marco wegens verplichtingen elders de wedstrijd verlaten, Foort Sandee kwam in het veld en het was zoeken naar de 1-1 die nooit zou vallen. Zelfs de ingebrachte BAS-voetbal topscoorder allertijden André ten Cate kon het net niet vinden. In de slotfase speelde VSCO het slim uit en konden vanaf 11 meter de wedstrijd op slot gooien, en zo geschiedde.

Een absoluut onnodige nederlaag die we gauw moeten vergeten. De zeer lange ongeslagen status in competitieverband is verbroken, volgende week kunnen we opnieuw beginnen met tellen voor een nieuwe reeks.