Go Ahead K. 7 2 - 5 (2 - 2) BAS 4
13-9-2014
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

De gebroeders Westerhof vloeren Go Ahead Kampen

Na het niet doorgaan van de wedstrijd van BAS 3 had BAS 4 in elk geval genoeg wissels. Leon Ceelen begon in de basis, maar na 10 minuten moest hij al vervangen worden door teamgenoot Marco Westerhof. Marco schoot in deze wedstrijd twee vrije trappen binnen, en broer Gerjan scoorde ook 2 maal. Dat was teveel voor oude bekende Go Ahead K. 7: de eindstand was 2-5.

Op donderdag was het nog schrapen met spelers, maar VEVO 2 gooide dus de reddingsboei: zij trokken zich terug uit de competitie, waardoor BAS 3 plotseling niet meer hoefde te spelen. Dat betekende dat Hans en Henk "gewoon" met BAS 4 konden afreizen, en dat vanuit BAS 3 (2) Leon Ceelen en Marco Westerhof de selectie verder aanvulden. Marco startte - samen met Bob, Hans en Gert Jan - op de bank.

Naar Kampen dus: zonder Jaco, want die heeft een dikke enkel. Go Ahead Kampen komt al voor het derde seizoen in dezelfde klasse uit als BAS 4 (3), en de ploeg kende dan ook veel bekende gezichten. Vorig seizoen werd er twee keer van gewonnen, maar het seizoen daarvoor gingen we ook met Andre in het doel de bekende bietenbrug op. Dus proberen de afstandsschoten eruit te halen was het devies. We mochten zowaar op veld 4, en hoefden dit keer dus niet naar Zwolle te lopen. De scheidsrechter was ook al dezelfde als vorig jaar: hij was toen nogal kritisch over de verbale vermogens van ons elftal. Mondje dicht dus.

Na 10 minuten moest Leon er al af: het schoot hem in de lies. Daarvoor had BAS 4 via spits (?) Jorn al een aardige kans gehad. Marco Westerhof kwam Leon dus aflossen, en zo stonden de gebroeders gezamenlijk in het centrum van het elftal. Met de ouders lekker in het zonnetje langs de kant kon hun show beginnen. Gerjan mocht beginnen: op een breedtepassje van Oscar (!) legde hij maar eens aan van een metertje of 25. De bal sloeg hard binnen achter de lange Go Ahead goalie: 0-1. Go Ahead speelde veel lange ballen, en daar hadden Henk en Foort wel aardig het oog in. Maar na een half uurtje was het weer gelijk: een corner van rechts werd hard binnen gekopt. En dus was het tijd voor Marco. Broer Gerjan kreeg op een metertje of 20 een vrije trap mee, en die werd door Marco keurig over de muur gekruld: 1-2. Maar omdat Go Ahead vlak voor rust ook een vrije trap binnen schoot (metertje of 30, laag in de hoek) was de ruststand ondanks een licht overwicht gewoon 2-2.

Met Bob en Hans op de linkerkant voor Patrick en Oscar werd de 2e helft aangevangen. En al snel werd weer een voorsprong genomen. Menno kwam vrij voor de keeper, maar raakte de bal maar half. Die leek naast te rollen, maar Gerjan was uiterst alert onder de ogen van zoon en ouders en schoot in de korte hoek alsnog raak: 2-3. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht: Go Ahead speelde vooral lange ballen, maar werd niet echt gevaarlijk. Zo kon Andre de 2e helft zijn doel keurig schoon houden. En een kwartiertje voor tijd viel de beslissing. Weer een vrije trap, nadat Jorn min of meer onreglementair werd gestuit. "Jij hebt last, dus mag hem niet nemen", aldus Marco W., die vervolgens eerst de bal in de muur schoot, maar de rebound met zijn linkerbeen in de korte hoek schoot. In de slotfase voorkwam Hans een volledige Westerhofproduktie. Jorn speelde aan, en op randje buitenspel schoot Hans met links keurig raak: 2-5. Dat was ook de eindstand.

Tevredenheid alom: nette overwinning, en ja hoor: we staan meteen (op alfabetische volgorde, dat wel) bovenaan! Dat smaakt naar meer, maar eerst wordt volgende week het jubileum gevierd, dus dan is er geen competitieprogramma. Wel klaverjassen, dus dan doen we daar maar aan mee... Over twee weken wordt de titelrace hervat in Oosterwolde: tegen VSCO 5.

hans

Marco Westerhof

Gerjan Westerhof

Hans Custers

GO AHEAD K. 7 - BAS 4: 2 - 5 (2 - 2)

20' doelpunt 0 - 1  Gerjan Westerhof (Oscar Bregman)
30' doelpunt 1 - 1
35' doelpunt 1 - 2  Marco Westerhof (-)
45' doelpunt 2 - 2

55' doelpunt 2 - 3  Gerjan Westerhof (Menno Slump)
75' doelpunt 2 - 4  Marco Westerhof (-)
85' doelpunt 2 - 5  Hans Custers (Jorn Rommens)

Speler van de wedstrijd: Marco Westerhof