Unicum 3 3 - 1 (1 - 1) BAS 4
30-8-2014
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Wedstrijd tegen Unicum duurt 5 minuten te lang

BAS 4 verloor uiteindelijk met 3-1 van Unicum 3. Op zich een verdiende nederlaag (Unicum had de meeste kansen en miste o.m. een strafschop), maar de 2-1 en 3-1 vielen pas in blessuretijd.

Aangekomen in Lelystad bleek dat we uiteraard waren ingedeeld op het hoofdveld (kunstgras). Onze competitiegenoten van Swift 3 werden zo verbannen naar een van de bijvelden. Unicum 3 dus: veel oud Unicum 1, maar dan wel een paar voetbalgeneraties na die van ons. Gemiddeld jonger dus, dus we besloten tot een wat behoudende tactiek. Patrick stond bij SVL en was dus logisch wissel, en Gert Jan bleek zijn schoenen (maat 47) vergeten. Hij probeerde niet eens om zich in het reservepaar van Henk (maat 43) te proppen, maar reed de mooie route Lelystad-Biddinghuizen nog maar een keer. Jorn en Rolf (vlag) waren de aanwezige wissels, en zo stond er een 4-4-2 in het veld met Marco als een van de 2 aanvallers.

Unicum was dus sterker. Het had meer balbezit, en werd dus vaak gevaarlijk. Maar Jaco keepte wel aardig, en zo duurde het ongeveer een half uur voordat Unicum de 1-0 binnen schoot. BAS 4 stond toen 10 minuten met 10 man, na een (nuttige) gele kaart van Tino, die een kansrijke aanval van Unicum onderbrak. Bij de goal werd Oscar verrast door Job Kleerebezem (vorig jaar moest hij Unicum 1 nog in de 2e klasse houden), en die schoot via de binnenkant van de paal raak. Daar stonden niet heel veel BAS-kansen tegenover. Gerjan had het eens van afstand geprobeerd, en Hans kon een steekbal van Marco net niet lekker meenemen, maar aanvallend was het wat povertjes. Het stond verder wel lekker, en gelukkig liet Guido van Rijbroek (inderdaad, de zoon van) nog 2 dotten van kansen liggen. En na een mooie aanval van BAS 4 stond het plots 1-1. Hans pikte middenop de bal af, en Gerjan zette daarna Tino schuin voor de keeper. Tino bleef koel (en had donderdag prima getraind), en schoot raak: 1-1. Dat was dan ook de ruststand.

Met Rolf voor Oscar en Jorn voor Marco (Jorn werd valse spits) werd de 2e helft aangevangen. Patrick kwam er ook nog in (voor Tino), en kort na rust was Gert Jan (met schoenen, maar wel op geleende sokken) Andre komen aflossen. En het was tegenhouden. Grote kansen waren er eigenlijk niet voor Unicum, maar aan tegenaanvallen kwam BAS 4 niet echt toe. Het werd al wat penibeler toen de verse wissels Gert Jan en Patrick er al weer snel af moesten. Ook Allard werd vervangen, en Foort kon halverwege de 2e helft ook niet meer verder. Dat kwam de organisatie achterin allemaal niet ten goede, maar plots was daar de kans op 1-2. Een mooie combinatie via Lowie en Gerjan, en Hans kon onder de ogen van vrouw en kinderen (het hockey was afgelopen) vanaf rechts voorzetten. Andre verscheen vrij voor de keeper, maar helaas: hoog over. Geen 1-2 dus, en vlak voor tijd maakte Oscar dom hands in de 16. Hand boven zijn hoofd (en dat zonder racket), en dus een penalty. Maar Jaco leek uit te groeien toe MOTM: hij pakte de penalty van de al eerder genoemde Job, en zo leek het op 1-1 af te stevenen. De bank riep al richting scheids dat het tijd was, toen BAS 4 ver op de Unicumhelft de bal verspeelde. Het stond niet goed achterin, en via een aanval uit het boekje maakte Unicum de 2-1. De 3-1 kort daarop was louter voor de statistieken: eindstand 3-1.

"5 minuten te lang". Uiteraard een verdiende overwinning voor Unicum, maar ja, wat als de 1-2 wel valt, en wat als... etcetera. Het bekeravontuur zit er dus op, want Unicum gaat niet verliezen van Zeewolde, die voorspelling durft uw verslaggever wel te doen. Dus maken we er volgende week tegen VVOG 4 gewoon een leuke wedstrijd van...

hans

Tino Heijnen

UNICUM 3 - BAS 4: 3 - 1 (1 - 1)

30' doelpunt 1 - 0
40' doelpunt 1 - 1  Tino Heijnen (Gerjan Westerhof)