BAS 4 - Zeewolde 5 : 1-0

BAS 4 1 - 0 (0 - 0) Zeewolde 5
23-8-2014

Job van den Bos zet BAS 4 op scherp

BAS 4 sloot de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af. De bekerwedstrijd tegen het jeugdige Zeewolde 5 werd met 1-0 gewonnen.

BAS 4 (vorig seizoen BAS 3) stond galant Menno af aan BAS 2 (1 goal, en Menno was op tijd terug voor de 2e helft), en had verder nog 2 wissels: leider Gert Jan en Gerben. Gerben hanteerde de eerste helft dus de vlag.

Gelukkig was de regen net voor de warming-up gestopt ("anders maar geen warming-up") en de zon werd ook nog waargenomen. Zeewolde 5 bleek erg jeugdig, en we herkenden ook de zoon van Piet Bibo weer in hun gelederen. Dat deed ons terugdenken aan een memorabele 10-0 nederlaag op hun enorme kunstgrasveld (en rood voor Henk), maar gelukkig zat de zoon van Piet op de bank. En na een minuut stilte vanwege het overlijden van Jozef Boumans was de beginfase zeker voor BAS 4. Niet heel veel kansen, maar het spel oogde best aardig. Grootste kans voor rust was voor Gerjan, die met links hun keeper tot een prachtige redding dwong: hij tikte de bal net corner. Ruststand dus 0-0. Voor rust moest Edo er al uit, na een tik op het dijbeen na een duel met dezelfde keeper (Gert Jan kwam erin).

In de rust kwamen gezellig de zonen van Bob en Gerben in de kleedkamer. En plotseling stond BAS 4 op scherp. Na een onschuldige vraag van Hans aan Job (6 jaar. zoon van Gerben) of moeder Esther ook nog zou komen kijken, antwoordde deze dat moeder Esther nu op tv de billen van Gerben aan het bekijken was. Gelukkig redde leider Haijo de situatie door de boel weer helemaal op scherp te zetten door te dreigen om op zijn Louis-van-Gaals zijn broek te laten zakken. Dat hoefde uiteindelijk niet. Gerben en Menno vervingen na rust Allard en Patrick.

Na een onrustig begin van de 2e helft (en ook wat gevaar van Zeewolder kant) was het Andre ten Cate die uiteindelijk de ban brak. Na een hoekschop van Menno schoot Hans van dichtbij op een Zeewolder been, maar in de nastoot was het Gerben die de bal ook weer richting doel kon brengen. Daar leek wel hands bij te zitten, maar de scheidsrechter had dat niet waargenomen. En in de scrimmage gaf Andre met een van zijn bekende slidings het laatste zetje: 1-0. Rustig uitspelen was er niet helemaal bij, want vooral de laatste 10 minuten leek het gemiddeld veel oudere BAS 4 er aardig doorheen te zitten. Maar Jaco hield keurig de nul, en zo schreef BAS 4 de eerste overwinning in het nieuwe seizoen bij.

Unicum 3 (de tegenstander van volgende week) won met 1-4 van VVOG 4. Maar BAS 4 was ondanks de krappe overwinning zeker tevreden: redelijke organisatie en zeker de eerste helft ook voldoende scoringskansen. Dat biedt perspectief op een mooi seizoen. Volgende week dus naar Lelystad: dan is om 13.00 uur Unicum 3 de tegenstander.

hans

André ten Cate

BAS 4 - ZEEWOLDE 5: 1 - 0 (0 - 0)

70' doelpunt 1 - 0  André ten Cate (Gerben van den Bos)

Speler van de wedstrijd: Gerben van den Bos