BAS 4 - VSCO '61 5 : 2-0

BAS 4 2 - 0 (2 - 0) VSCO '61 5
9-5-2015

Stroefjes naar drie punten

Het was niet al te best zaterdag, maar BAS 4 boekte uiteindelijk een verdiende zege op VSCO 5. Het werd 2-0.

Veel afwezigen (weer); maar gelukkig sloten Theo Burgers en Marijn Stuifzand weer aan, en kwam ook Gerben (na een smeekbede van Haijo) naar de Schelp. Allard zou de 2e helft ook aansluiten, nadat hij eerst de ereronde gemaakt had met BAS B1. Allard maakte (na als leider met BAS 4 ook al twee maal de titel gepakt te hebben) nu de B1 kampioen als leider. Proficiat!

Zo stond leider Gert-Jan in de spits, en Andre op doel, want Jaco was gevraagd voor de bank bij BAS 1. Gerben nam de vlag ter hand. De wind blies lekker zijdelings over het veld, en dat maakte het spel er niet beter op. Veel hotseknots, en weinig mooie combinaties, dat typeert het spel wel een beetje deze middag. Vlagger Gerben keek in elk geval zijn ogen uit de eerste helft...

Na een kwartiertje stuurde Marco Hans weg op links. Hans kapte naar binnen, en legde keurig breed op de doorgelopen Marco, die prachtig de bal in de kruising joeg: 1-0. Even later zetten Hans voor op Menno, maar die kon net niet doeltreffend uithalen. BAS 4 speelde dan niet best, maar gaf nauwelijks kansen weg, en de voorsprong was dus ook wel terecht. Andre moest voor rust nog wel een keer gestrekt na een afstandsschot (nee, niet klem), en vijf minuten voor rust mocht Andre helemaal oversteken om een penalty te nemen. Scheidsrechter Ticheloven legde de bal op de stip na hands bij VSCO, nadat Marco de bal met het hoofd (!) wilde terugleggen. Andre schoot uiteraard raak, en zo stond het 2-0 bij rust.

Allard en Gerben zouden Menno (die moest eerder weg) en Gert-Jan komen vervangen, maar Allard overleefde de warming-up niet, en kon niet spelen. Zo kwam alleen Gerben in het veld. En de 2e helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Gezapig, dat is het goede woord. Youngster Marijn kwam nog een keer gevaarlijk door over rechts, maar diens voorzet werd door Hans helaas niet in het doel gegleden. Noemenswaardig zijn ook nog de (niet)-poeiers van weer Hans (met 2 stuitjes) en Rolf. VSCO kreeg naar het einde van de wedstrijd toe ook enkele kansen, maar ze scoren moeilijk, zo werd medegedeeld. En zo bleef het dus 2-0.

"Drie punten, en snel vergeten". Eerst straatvoetballen (hoewel FC Hond zich weer eens vergeten heeft in te schrijven, naar het schijnt), en dan wordt a.s. zaterdag het seizoen thuis afgesloten tegen Go Ahead Kampen. En daarna de BBQ!

hans

André ten Cate

Marco Lek

BAS 4 - VSCO '61 5: 2 - 0 (2 - 0)

15' doelpunt 1 - 0  Marco Lek (Hans Custers)
40' doelpunt 2 - 0  André ten Cate (-)