BAS 4 - VSW 2 : 2-1

BAS 4 2 - 1 (1 - 1) VSW 2
28-3-2015

Op de counter naar drie punten

Kampioenskandidaat VSW 2 werd - net als eerder overigens Zalk 2 - afgeserveerd in Biddinghuizen. BAS 4 was met 2-1 te sterk. Matchwinnaar was Jorn Rommens, die met een prachtige boogbal vanuit de middencirkel (via de paal) raak schoot.

In Windesheim werd er nog vrij kansloos verloren van VSW (5-3), dus compact spelen vandaag was het devies. Liefst 14 man (Roy Bakker sloot ook aan vanuit de restanten van BAS 3), en zo zaten Allard, Bob en Gert-Jan op de bank, en nam de niet-fitte Marco de vlag ter hand.

VSW stond 2 verliespunten onder koploper Zalk 2, en was dus gebrand op de overwinning. En ze hadden de eerste helft verreweg het meeste balbezit. In de eerste minuut roeide Oscar al in blinde paniek de bal zomaar in de voeten van een VSW-er, waarna Jaco meteen al zijn keeperskunsten liet zien door de inzet nog corner te tikken. Die corner kostte Jaco daarna een licht verrekte hamstring, maar Bob kon opgelucht adem halen aan de kant: Jaco kon door. Daarmee was het gevaar van VSW wel genoemd deze eerste helft. Ze hadden wel vaker de bal, maar BAS 4 stond goed, zoals dat heet, en gaf nauwelijks meer kansen weg. En op de counter waren er mogelijkheden. De eerste was voor Menno, die echter niet breed legde op de inkomende Hans, maar voor eigen succes ging. Dat betekende alleen maar een corner. Maar na een kwartiertje draaide Roy goed open middenop, en diens dieptepass werd door Menno koeltjes binnen geschoten: 1-0. Na een half uurtje maakte VSW echter weer gelijk. Andre werd gemakkelijk van de bal gezet, en uit de diepe bal die toen makkelijk gegeven kon worden werd het 1-1. Daarmee werd de rust gehaald.

Hans, Roy en Oscar werden vervangen voor de eerder genoemde drie. Tegenhouden was het, want aanvallend werd er niet veel gecreeerd: te weinig snelheid voorin. Maar ondanks het veldoverwicht van VSW kwamen zij ook niet tot uitgespeelde kansen. Wel wat afstandschoten en zo, maar dat vindt Jaco altijd wel lekker. Halverwege de tweede helft kwam Hans weer in het veld voor Andre, met als opdracht om blind te lopen op elke diepe bal. Uiteraard is Hans de beroerdste niet, en na een lange bal van Jaco ging piepend en krakend de turbo (?) er weer op. De bal viel lekker tussen verdediger en keeper, en met Hans in de buurt werkte de keeper de bal ternauwernood weg, maar de bal kwam keurig in de voeten van Jorn, die zich net over de middenlijn had begeven. Jorn had zich in de eerste helft ook al onderscheiden met een technisch perfecte ingooi en nu liet hij zien dat hij ook met de voeten wel wat kan. Hij schoot met een fraaie boog de bal richting doel, en via de binnenkant van de paal betekende dat de 2-1. Alles of niks daarna bij VSW, maar de beste kansen waren voor BAS 4. Gert-Jan poortte nog een tegenstander, maar de keeper redde knap op zijn inzet, Menno schoot nog voorlangs, maar gescoord werd er niet meer. Foort deed nog vervelend met de spits, Tino werd nog lelijk geraakt aan zijn hoofd (maar er hoefde niet gehecht te worden), maar na 90 minuten was de overwinning binnen gesleept: 2-1.

"Verdedigend prima gespeeld". Vooral Tino was goed vandaag, vond de spelersgroep, en dus haalde Tino een kratje. Vooruit, hij was ook jarig geweest deze week. Bovenin is Zalk los, en spelen er nog vier ploegen om de troostprijs (plek 2). Het paasweekend is BAS 4 vrij, op 11 april wordt de competitie hervat met de derby in Dronten. Al om 12.30 uur...

hans

Menno Slump

Jorn Rommens

BAS 4 - VSW 2: 2 - 1 (1 - 1)

15' doelpunt 1 - 0  Menno Slump (Roy Bakker)
30' doelpunt 1 - 1

80' doelpunt 2 - 1  Jorn Rommens (-)