Nunspeet 9 2 - 7 (2 - 2) BAS 4
19-4-2014, 15:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS 4-VanDijk: 2-7

Zonnig middagje, uitwedstrijd tegen de toen nog nummer 5 en de zegereeks duurt voort. Na een 2-2 ruststand werd Nunspeet met 2-7 verslagen, onder andere dankzij de rentree van Jeroen van Dijk en Reint Petersen.

In de What'sApp zijn er, in tegenstelling tot binnen de lijnen, ondertussen twee BAS 4 groepen. Wat wil je ook, met zoveel spelers. Het werd niet eerder benoemd, maar in stilte is er toch een strijd tussen de twee. De treffers vielen deze keer alle 7 door leden uit de 'VanDijk' groep :)

Zo. In het kader van de nutteloze inleidingen op wedstrijdverslagen: dit was er één. Hoe dan ook... warm dus. 16 man. Geblesseerde keeper en zowaar een 4-4-2 opstelling. Zou het strijdplan deze keer weer werken? Marcel dus op doel en op één momentje na niets op aan te merken. In tegenstelling tot de doelman van Nunspeet, die bij zeker 3 van de 7 treffers niet geheel vrijuit ging.

Het was verder vooral een dag waarbij alles mee zat. Het uitvallen van de geel-blauwe spelverdeler binnen 5 minuten, het uitvallen van de andere spelverdeler een kwartier voor tijd en vooral ook de rode kaart aan Nunspeet zijde, nadat Jesper een klap in het gezicht kreeg. Aanvallend liep het, vooral de tweede helft, uitmuntend zodat BAS veelvuldig kon scoren. Overigens, ook de eerste helft was BAS de gevaarlijkste ploeg met kansen voor het aanvalskoppel, waarbij Paul nog het dichtstbij een treffer was. En, scoren de spitsen niet, dan de middenvelders wel. Rik speelt iedere week beter en begint nu ook al te scoren. Zijn rush vanaf net over de middellijn was de mooiste van hem van de dag en de 0-1. Nunspeet kwam terug tot 1-1 maar zag niet lang daarna alweer een achterstand na een mooie pass van Dirk en simpel intikken door Sieb. Jammer dat kort voor rust een struikelpartij werd beoordeeld als overtreding met strafschop, maar uiteindelijk deed het BAS geen kwaad.

Met treffers na rust van Josip (mooi weggedraaid van de tegenstander en koel afgemaakt) en een beslissende 2-4 van Jeroen was de wedstrijd gespeeld. Reint kon dus ook nog invallen en zijn eerste minuten van het seizoen waren foutloos. Dus mocht ook hij meevieren op een hogere score. Doelpunten vielen nog via Rik (die ook nog eens de paal raakte), Josip en het slotakkoord was voor de herstelde Jeroen van Dijk (onderkant lat. Boem. Zittie?).

De stemming was dus wederom opperbest bij terugkeer in Biddinghuizen. En dat je dan om de wedstrijd wissel staat is bijzaak. Het kannetje was van Sieb (die het eerste BAS4-geel van het seizoen haalde), de andere kannetjes werden gezamenlijk betaald. En opgedronken.

Op naar de laatste 3 wedstrijden, met eerst lastige tegenstanders in ESC en SV Lelystad. En dan maar zien waar het schip strandt. BAS staat nu 6e en van de laatste 12 wedstrijden, ging er slechts één verloren.