BAS 4 - Lelystad '67 7 : 2-2

BAS 4 2 - 2 (2 - 2) Lelystad '67 7
10-5-2014, 14:30 uur

BAS 9x ongeslagen: 4e plaats in zicht

De ongeslagen reeks van BAS 4 duurt voort. Na de topwedstrijd vorige week bij ESC in Elburg was nu het sterkere SVL op bezoek in Biddinghuizen. Net als in de uitwedstrijd werd het echter 2-2.

En met 2-2 mocht BAS absoluut niet klagen. Binnen 10 minuten stond het 0-2 en er waren grote kansen in de eerste helft op de 0-3 en, na de gescoorde vrije trap van Erwin, op de 1-3. Beide inzetten gingen echter over en zo mocht BAS na de koel gescoorde treffer van Jerry op aangeven van Erwin zelfs als "psychologisch leider in de wedstrijd" gaan rusten met 2-2.

Met 16 man veel omzettingen, maar de inzet bleef ook vandaag op een goed peil. Toch was Lelystad, vooral de tweede helft, ook nu de betere. De ploeg wist zeker een kans of 5 te creëren, waar BAS geen echt grote kansen tegenover zette. Het was dan ook aan de uitstekend keepende Bart te danken dat de bezoekers niet meer scoorden. En zo stond er na 90 minuten bikkelen in de regen nog steeds 2-2 op het bord.

Opnieuw niet verloren dus en door de goede reeks kan zelfs de vierde plaats nog behaald worden. Als volgende week in de laatste wedstrijd wordt gewonnen van DOSKampen (en ESC verliest uit bij VSCO) dan klimmen we nog een plaatsje. Haalt Elburg punten, dan is bij winst de vijfde plaats het maximaal haalbare.

Jerry Georg

Erwin ten Cate

BAS 4 - LELYSTAD '67 7: 2 - 2 (2 - 2)

5' doelpunt 0 - 1
9' doelpunt 0 - 2  Jeroen van Dijk (-)