BAS 4 - ASV Dronten 9 : 5-1

BAS 4 5 - 1 (1 - 1) ASV Dronten 9
29-3-2014, 14:30 uur

BAS haalt doelstelling binnen in thuisderby

Al seizoenenlang klonk er een zelfde doelstelling: het halen van 20 punten in één seizoen. Voor menig team een peulenschilletje, maar om één of andere reden lukte het steeds niet. Afgelopen zaterdag werd, zes wedstrijd voor het einde van de competitie, het doel bereikt. Met een 5-1 zege op asvDronten staat de teller nu al op 21.

De luxe van het spelersoverschot gold ook vandaag. Onze nieuwste aanwinst Erwin ten Cate kon zelfs niet eens meedoen. Paul Doppenberg haakte (gelukkig) op vrijdag nog af; Boy deed mee in BAS 3. Dus uiteindelijk precies 16 man.

De eerste minuten van de wedstrijd waren veelbelovend en spetterend, met kansen voor Jesper Schols en een harde kopbal van Martijn Verbeek. Het duurde echter nog even voor de score werd geopend - een doelpunt dat overigens uit het niets veel. Jesper Schols speelde zichzelf vrij en haalde uit vanaf een meter of 35. Zijn schot belandde in de verre hoek en BAS leek hiermee af te stevenen op een makkelijke middag tegen de hekkensluiter. Het spel was na de 1-0 echter niet best meer. Organisatorisch stond het niet goed, BAS leek ronduit laks en creëerde daarop ook niet veel meer. Dronten daarentegen kwam steeds beter in de wedstrijd en zag hun inzet beloond. Een ongelukkige handsbal van Jan net buiten de 16, vrije trap en pardoes onder Bart door (die in zijn vierde derby op rij dus opnieuw won, alleen voor het eerst de nul niet hield).

Kort voor rust kwam BAS goed weg. In wat een zuivere strafschop leek na een "Veltmannetje" van Howard, zag scheidsrechter Mulder geen overtreding en zo kon toch nog gerust worden met 1-1.

Na de fantastische wedstrijd vorige week tegen koploper GoAhead was het slikken voor BAS. Zo goed als het toen ging - zo slecht ging het nu. Dus: de organisatie goed zetten, positief spelen en hard werken was in de rust de opdracht. En dat betaalde zich de hele tweede helft eigenlijk uit. asvDronten kreeg nog wel schietkansen (vooral hun spits was veelvuldig gevaarlijk) maar scoorde niet meer. BAS bleek deze keer effectief. Twee keer in korte tijd trof Josip doel in de korte hoek en met deze 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Na het uitvallen van Danny Schutte 10 minuten voor tijd (sleutelbeen gebroken, bleek later in het ziekenhuis) mocht Jesper Schols de 90 nog vol maken. Eerst op een pass van Henri Spit kon hij zelf nog niet scoren en vond hij de keeper op zijn weg (Sieberen scoorde de rebound), vlak voor tijd was het alsnog raak voor de uitblinker aan BAS-zijde. Voorzet van Dirk, meenemen met de borst en in de hoek intikken.

Met het mooie weer was de sfeer na de tijd prima. 21 punten met nog 6 wedstrijden te gaan - nu zelfs op de achtste plaats (met plaats 6 nog in het vizier). Volgende week treffen we een van de concurrenten: uit bij 't Harde moet de 1-3 van eerder dit seizoen worden weggewerkt.