Lelystad '67 7 2 - 2 (2 - 0) BAS 4
30-11-2013, 15:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS knokt zich naar terecht punt

Vandaag stond de een na laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma in Lelystad. BAS 4 mocht aantreden tegen de plaatselijke SVL’67. Het boeiende duel eindigde na een strijdvolle 2e helft terecht in 2-2.

Met 15 man werd onder aanvoering van leider Tommy koers gezet richting Lelystad. Deze had er schijnbaar zin in, gezien het feit dat er precies optijd vertrokken werd en het tempo er goed inzat op de heenweg. Aangekomen in Lelystad werd een van de nieuwe kleedkamers gebruikt voor het omkleden en bij het veld aangekomen bleek dat het echt vlot ging: nog geen tegenstander te bekennen! Het kan zelfs bij een uitwedstrijd.

De wedstrijd werd gestart door Piet, Guido, Gert-Jan en Marcel in de verdeging van rechts naar links. Het middenveld werd opgepakt door Howard, Dirk en Martijn T. Voorin mochten Josip, Martijn V. en Danny proberen om het Lelystadse goal te bestormen. Jeroen, Bart en Tommy namen plaats op de bank (die er niet was, de wedstrijd was op het bankloze en zware veld 4) en Paul nam de vlag ter hand.

Het begon allemaal nog wel aardig, er werd rustig getikt en opgebouwd van achteruit. Bij de eerste echt serieuze “kans” van SVL was het echter wel gelijk raak. Een voorzet die door Gert-Jan finaal gemist wordt, wordt eenvoudig ingetikt door een van de aanvallers van de thuisploeg. Tien minuutjes later staat er 2-0 op het scorebord. Bij een vrije trap van SVL wordt even niet goed opgelet bij het verdedigen en vogelvrij word de 2-0 ingeschoten. Aanvallend bleek het lastig te zijn om potten te kunnen breken. Kansjes kwamen er uiteindelijk wel, Danny schoot na een goede individuele op de lat en Martijn Tolhoek schoot ook nog een vrije trap op de lat. Aan de andere kant kwamen we ook een paar keer goed weg. De prima fluitende scheids liet na een ongelukkige val van Guido, waarin hij wel z’n tegenstander vloerde in de 16, doorspelen en gaf geen penalty aan de thuisploeg.

Dan de 2e helft: Piet, Gert-Jan, Dirk en Josip worden gewisseld voor Tommy, Jeroen, Paul en Bart. Er wordt nog wat geschoven en dat moet de wedstrijd doen kantelen. Met Jeroen centraal in de verdediging en Danny op de mid-mid liep het vanaf minuut 1 van de tweede helft beter. Er werd veel strijd geleverd wat na een paar minuten al voor de aansluitingstreffer zorgde. Een aanval die door Paul werd opgezet, een 1-2 tje met Danny die Paul diep stuurt richting het goal van SVL en die schiet de bal langs de uitkomende keeper het goal in, weliswaar door het net heen maar hij telde. Er werd volop strijd geleverd de 2de helft en het was wachten op de gelijkmaker. De spelers van SVL werden alleen ook wat agressiever wat vooral door Danny en Guido gemerkt werd want die kregen de nodige aanslagen te voorduren. Uit een van die aanslagen op Danny kwam de 2-2. Een vrije trap op een mooie plek werd geweldig gescoord door de goedspelende Martijn Tolhoek. Met z’n linker krulde die ‘m prachtig in de linkerkruising, onhoudbaar voor de keeper. In de volgende 20 minuten was er nog volop strijd vanaf beide kanten maar leidde uiteindelijk niet tot echte kansen. Terechte uitslag: 2-2

Prima wedstrijd, met name de 2de helft waarin we getoond hebben terug te kunnen knokken na een achterstand. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van 2013, wederom uit, in Dronten. Het geplaagde ASVD is dan de tegenstander en als dan het niveau wordt gehaald van de laatste 2 wedstrijden gehaald wordt dan moet een goed resultaat mogelijk zijn.

Martijn Tolhoek

Paul Doppenberg

LELYSTAD '67 7 - BAS 4: 2 - 2 (2 - 0)

8' doelpunt 1 - 0
19' doelpunt 2 - 0

48' doelpunt 2 - 1  Paul Doppenberg (Danny Schutte)
70' doelpunt 2 - 2  Martijn Tolhoek (-)

Speler van de wedstrijd: Martijn Tolhoek