IJVV 11 4 - 3 (4 - 2) BAS 4
12-10-2013, 14:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS krijgt te weinig bij nieuwe koploper

"Jullie hadden meer verdiend", klonk het na afloop van de met 4-3 verloren wedstrijd bij de nieuwe koploper IJVV. En inderdaad. De 4-3 viel pas vlak voor tijd, waardoor een gelijkspel niet meer haalbaar was.

Het was voor het eerst dat de spelers in zulke grote getalen kwamen opdraven voor een wedstrijd. Voor aanvang was er nog het idee dat er precies de maximale 16 spelers waren. Bij aankomst op De Schelp bleken dit er 18. Waardoor zowel Piet als Jerry aanboden dan maar niet mee te doen. Jerry ging wel gezellig mee naar IJsselmuiden en kon zo vanaf de bank toekijken hoe "BAS 4a" ging aftrappen.

Eigenlijk was er op het spel helemaal niet veel aan te merken. Maar ook nu werden de tegendoelpunten te makkelijk weggegeven. De eerste kans was nog voor BAS (Howard net niet), direct daarna was het uit anderhalve aanval twee keer raak.

BAS knokte zich onder aanvoering van uitblinker Danny Schutte terug in de wedstrijd. Zelf solode hij naar 2-1, waarna hij ook nog een corner panklaar op het hoofd van Martijn Verbeek legde: 2-2. Lang kon daar dan weer niet van genoten worden, want de rechtsbuiten van IJVV scoorde.

BAS zette er nog steeds aardig spel tegenover, al was IJVV voetballend de eerste helft wel bovenliggend. Toen Howard een overtreding tegen kreeg binnen de 16-meter leefde de hoop weer volop. Strafschop en een nooit falende Paul achter de bal. Ware het niet dat hij vandaag het broekje van Sieberen droeg. En die mist nog wel eens. Nipt vloog de bal over en uit de opbouw en aanval die daarop volgde, werd de deceptie extra vergroot. Opnieuw de rechtsbuiten vond het net en bracht de ruststand op 4-2.

De wissels waren vooraf bekend. 5 spelers verruilden het veld voor de dug-out of douche en diverse broekjes werden geruild. Zo bleef het textiel van Dirk toch nog binnen de lijnen. En trok hij zelf maar het broekje van Jesper aan. Voor het geval er nog ingevallen moest worden.

Blijkbaar werkte deze verwarrende tactiek, want nagenoeg de hele tweede helft was BAS de bovenliggende partij. Het centrum met Guido en Jeroen stond degelijk, waardoor de rest ook meer aan spelen toekwam. Helemaal toen Danny op het middenveld terechtkwam (en daar maar bleef staan) was de dreiging compleet bij BAS. Kansen kwamen er ook, maar de bal wilde er niet in. Danny raakte nog het ijzer, Paul was er drie keer dichtbij, maar pas in de laatste minuut viel de tegentreffer. Paul legde breed op Sieberen die, met moeite, de bal onder de doelman doorschoof. Eindstand 4-3 en inderdaad, een puntje te weinig. Al kun je ook weer aanvoeren dat BAS goed wegkwam door handelend optreden van GertJan, die tot twee keer toe bij een corner bij de tweede paal de bal van de lijn haalde.

Na de nederlaag van vorige week (Swift won ook nu overigens. Met maarliefst 7-0 van koploper GoAhead) staat BAS alweer tiende. Maar met het spel van dit jaar in het achterhoofd, gaan er zeker nog veel punten volgen.