BAS 4 - Go Ahead K. 9 : 3-6

BAS 4 3 - 6 (2 - 2) Go Ahead K. 9
24-8-2013, 14:30 uur

De vloek van de eerste minuten

Met een bekerwedstrijd thuis tegen Go Ahead Kampen 9 heeft het nieuwe BAS 4 het seizoen geopend. Als we de eerste minuten van iedere helft niet mee zouden tellen: een keurige 2-2 uitslag. Toch stond er 3-6 op het formulier.

Inderdaad: toch nog ouderwets een papieren formulier. Want Sportlink bleek bij de eerste dag al niet bereikbaar te zijn. En er zijn meer regels. Voortaan moet er een spelerspas liggen. Ook al is een speler al jaren lid en bekend en ook al ligt die spelerspas bij een vorige leider thuis die niet bereikbaar is.

Ineens stonden we dus met 10 op het veld. Boy en Bart waren niet speelgerechtigd (en namen dus de vlag ter hand). Jerry dacht nog dat het om half 3 zou beginnen, dus waren we blij met de aanwezigheid van Allard zodat we toch nog 11 man hadden.

Een hoop geregel voor de wedstrijd en koud in het veld keek BAS al tegen een 0-1 achterstand aan. De meesten in het veld hadden nog geen bal geraakt. Gelukkig werd de score snel weer in evenwicht gebracht. Overtreding op Danny, vrije trap door Sieberen (zwak ingeschoten), maar gelukkig een rebound die heerlijk op de schoen viel en in de verre hoek suizde.

Tot de rust een leuke wedstrijd. Op en neer, allebei kansen en nog wat doelpunten. Eerst toch weer een achterstand, maar kort voor rust een onnodige overtreding van de Kamper doelman op Paul, die zelf het vonnis mocht vellen vanaf 11 meter en uiteraard scoorde.

Rusten met 2-2, een aantal wissels en omzettingen en de tweede helft in. Dat hadden we beter niet kunnen doen. In 4 minuten na rust was het drie keer raak. 2-5 en wedstrijd beslist.

Toch knokte BAS nog voor wat het waard was om in ieder geval nog een keer te scoren. Kansen waren er volop, maar er moest tot de laatste minuut worden gewacht voor nummer drie kon worden aangetekend - nu door Danny. In de tussentijd was het nog wel 2-6 geworden, dus prijkte er een doelpuntrijke 3-6 als eindstand op het scorebord.

Wakker blijven na de rust blijft dus ook dit seizoen het devies.

Volgende week bekerwedstrijd 2, uit tegen IJVV 12.

Sieberen Sybesma

Danny Schutte

Paul Doppenberg

BAS 4 - GO AHEAD K. 9: 3 - 6 (2 - 2)

1' doelpunt 0 - 1
3' doelpunt 1 - 1  Sieberen Sybesma (-)
31' doelpunt 1 - 2
36' doelpunt 2 - 2  Paul Doppenberg (-)

46' doelpunt 2 - 3
47' doelpunt 2 - 4
49' doelpunt 2 - 5
68' doelpunt 2 - 6
89' doelpunt 3 - 6  Danny Schutte (Sander Vlaanderen)