BAS 3 3 - 1  BAS 4
22-1-2011
De Schelp, Sportlaan 36 Biddinghuizen

Erwin ten Cate 3 - BAS 4 1

De langverwachte wedstrijd tegen BAS 3 was een grote deceptie voor BAS 4. Dankzij 3 goals van Erwin ten Cate won BAS 3 uiteindelijk verdiend met 3-1.

De spoeling was dun voor BAS 4. Gelukkig bleek Edo toch present (en nog in de basis ook), maar haakte Lowie op het laatst nog af met een ontstoken teen. Dat betekende 2 wissels in de wedstrijd tegen de jonkies van BAS 3, die voor de gelegenheid ook nog eens de halve A1 hadden leeggetrokken. Jaco was (wederom) afwezig, en dus keepte Bob opnieuw. Vorige week deed hij dat prima, maar al in de eerste minuut ging Bob in de fout. Hij verwerkte een (krappe) breedtepass van Gerben niet helemaal lekker, en BAS 3-spits Erwin ten Cate bleek messcherp: 1-0. BAS 4 speelde - met afstand - de slechtste beginfase van het seizoen, wat tot veel onderling onbegrip en bijbehorend gemopper leidde. BAS 3 profiteerde optimaal. Binnen 20 minuten stond het al 3-0. De 2-0 viel nadat Danny Schutte goed doorging op links, de bal weliswaar achter de lijn teruglegde, maar omdat het vlag- en fluitsignaal uitbleven, scoorde Erwin ten Cate maar meteen zijn 2e goal. Die viel ietwat gelukkig in de lange hoek, maar er stonden twee verdedigers wat slap met het handje omhoog. Kort daarop zette A1-speler Rocco Keimpema scherp voor, en kwam Erwin goed voor Gerben: en zijn kopbal viel lekker binnen bij de 2e paal: 3-0. BAS 4 kreeg wel wat kansjes, maar vooral spits Andre had het vizier niet echt op scherp staan deze middag. Tino weigerde in te vallen (halverwege de eerste helft zou er gewisseld worden), het gemopper - zelfs op scheidsrechter Ticheloven - nam behoorlijk toe: BAS 4 zat niet in de wedstrijd...

Hete, zoete thee in de rust, en wat wissels. Haijo moest eerder weg, en ook Allard nam even wat rust. Tino en de eerder gewisselde Edo (Ferry was wel ingevallen) namen hun plaats in. De tweede helft was duidelijk voor de oudere mannen van BAS 4, maar ondanks enkele riante kansen werd er niet gescoord. Andre verscheen twee keer alleen voor keeper Jorrit, maar trof geen doel, en ook kansen van Gert-Jan en Ferry leverden geen goals op. Een kwartier voor tijd redde Hans de spreekwoordelijke eer. Hij draaide een vrije trap vanaf de zijkant netjes in de lange hoek: 3-1. Gert-Jan kreeg daarna twee kopkansen, waarbij vooral de eerste doel had moeten treffen, Allard kreeg geen penalty na een overtreding van Peter Ceelaert (de scheids legde de bal buiten de 16), en zo was het BAS 3 (dat vooral de counter hanteerde) dat verdiend aan het langste eind trok. Eindstand 3-1.

Eerste nederlaag sinds eind augustus. Gelukkig in een vriendschappelijke wedstrijd, dat dan weer wel. Hans - bijna jarig, en alweer bijna 34 - trakteerde toch maar op een kratje, en er werd beterschap beloofd. Volgende week bekeren beide teams: BAS 3 thuis tegen KHC 3, en BAS 4 moet op bezoek bij competitiegenoot DOSKampen 5...

BAS 3 - BAS 4 : 3-1 (3-0)