ESC 6 1 - 5 (0 - 1) BAS 4
20-2-2010
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Winst op de zwager van Henk

Op het inmiddels vertrouwde kunstgras van Elburg werd - met sneeuwbui - na een moeizaam eerste half uur uiteindelijk gemakkelijk gewonnen van ESC 6. Eindstand 1-5.

Na het gelijkspel twee geleden tegen ESC 5 werden de contacten met ESC 6 gelegd: Lammert - de zwager van Henk - wilde dan eindelijk ook wel eens tegen zijn zwager spelen. Op naar Elburg dus weer. Vooraf werd er nog een paar keer gebeld met Elburg, want het sneeuwde af en toe behoorlijk, maar er kon gespeeld worden. Met Andre ten Cate en Jorn Rommens van BAS 3 werd er met 13 man afgereisd, en dus waren de eerste wissels ook bekend. Jorn mocht wel vlaggen.

De beginfase was duidelijk voor ESC. Het team van Lammert blijkt een ervaren ploeg, die afgelopen seizoen nog als 3e eindigde tijdens het NK 45+. Vooral hun spits (overigens ruim 45-) bleek een prima speler, en het was aan uitstekend keeperswerk van Jaco te danken dat de 0 op het bord bleef staan. Vooral de redding op een schot in de korte hoek mocht er zijn. Dat vond Egbert Kragt (die op het veld er naast naar IJVV-ESC keek, maar af en toe omkeek) ook, hoewel Jaco die bal klem had moeten hebben, vond Egbert. Het sneeuwde ook nog even lekker door tijdens de eerste helft, maar dat duurde gelukkig niet lang. Halverwege de eerste helft werden Hans en Bob gewisseld, en kort daarop was daar de eerste enorme kans voor BAS 4. Na een mooie aanval over rechts lukte het Menno echter niet om de bal vanaf 2 meter in het doel te schieten: hij schoot hoog over. Meteen daarop hing Henk aan de noodrem, en kreeg ESC een penalty. Maar ook daar had Jaco keurig een antwoord op, en dat leek het breekpunt van de wedstrijd. Nadat Gert-Jan nog over de bal heenmaaide na goed terugleggen van Berrie, was het Andre ten Cate die - na een pass van Gert-Jan - op randje buitenspel alleen voor de keeper verscheen. En die kans kun je wel aan Andre overlaten: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Oscar moest eerder weg, en dus resteerde er nog maar 1 wissel. Dat werd Gert-Jan, waarna Hans als rechtsback ging acteren", mits "ik wel lekker mee naar voren mag". Nou, dat mocht wel: Hans stoomde af en toe lekker mee naar voren: tot afgrijsen van Allard en Henk. En de 2e helft was BAS duidelijk de betere ploeg. Met wat meer precisie en rust aan de bal had het ook zo maar dubbele cijfers kunnen worden. De 0-2 was een eigen doelpunt na een voorzet van Andre, Marco Lek scoorde 0-3 rechtstreeks uit een hoekschop, en de 0-4 was een intikker van Bob. ESC redde daarna nog wel de eer (kopbal van hun spits, waarbij Hans wel keurig de linksbuiten afdekte, maar Erwin tussen 2 man niks kon uitrichten; 1-4), en het slotakkoord was een goal van Jorn Rommens, die via de handen van de keeper raakschoot. Mooiste misser in de 2e helft: Gert-Jan van dichtbij. We verloren nog wel Menno, die weer een ei op zijn enkel had zitten na een verstappinkje. Eindstand: 1-5.

Tevredenheid, uiteraard vooral bij Henk, die de komende tijd lachend naar de familiefeestjes kan. "Wij komen allemaal wel op je verjaardag, Henk". Gert-Jan foeterde nog wat op Erwin, die volgens hem alleen maar staat te roepen dat Gert-Jan moet terugverdedigen in plaats van zelf mee te rennen. Maar we zijn in ieder geval lekker aan dat kunstgras gewend, en dat komt mooi uit voor de hervatting van de competitie. Uit naar CSV '28, op kunstgras...