BAS 4 - Zwolsche Boys 3 : 2-4

BAS 4 2 - 4  Zwolsche Boys 3
17-4-2010, 14:30 uur

Vrije val gaat maar door

De wedstrijd tegen CSV '28 bleek een oprisping, want na de nederlaag vorige week tegen WHC, werd er ook zaterdag weer verloren. Zwolsche Boys was met 2-4 te sterk.

Slechtere resultaten betekent ook dat er gemakkelijker wordt afgezegd: bij titelkansen wordt tennis, vissen of wielrennen toch minder aantrekkelijk. Het was dus weer krap: met 13 spelers. Hans kon alleen de 2e helft nog halen: hij maakte zijn debuut als hockeycoach bij het team van zijn dochter (knappe 8-0 nederlaag tegen het altijd lastige Shinty). En dus was alleen Haijo nog over als potentiele wissel voor rust.

Zwolsche Boys doet nog mee om plek 2 (wat nacompetitievoetbal betekent), en beschikt over een goede, relatief jonge ploeg. BAS had het dan ook zwaar, maar kwam wel met 1-0 voor, nadat goudhaantje Menno een voorzet van Berrie binnenschoot (na een overstapje van Marco). En er waren nog wel meer kansen, zo gingen Marco en Menno gebroederlijk alleen op het doel van Zwolsche Boys af, maar dit buitenkansje werd niet verzilverd. En zo was het bij rust 1-1, want vlak voor rust profiteerde Zwolsche Boys van een misverstand tussen Erwin, Johan en Jaco.

Hans en Haijo kwamen Ferry en Patrick vervangen in de 2e helft, en meer smaken waren er dus niet. Zwolsche Boys nam het heft stevig in handen, maar het was BAS 4 dat scoorde. Berrie kwam vrij op rechts, Hans (net in buitenspelpositie) bleef keurig van de bal af, en kon daarna de voorzet van Berrie van dichtbij (en dus niet meer in buitenspelpositie) binnenschieten: 2-1. Dat gaf iets meer rust, maar het tempo bleef - voor BAS 4-begrippen - hoog, en veel wissels waren er dus niet. De 2-2 hing dan ook in de lucht, en hij was prachtig. Afgeslagen corner en van een metertje of 25 in enen uit de lucht en strak in de bovenhoek. Kort daarop al de beslissing: Johan veranderde een schotje met het hoofd zodanig van richting dat Jaco - die al klaar stond om rustig te plukken - er niet meer bij kon. BAS 4 probeerde het wel, maar kwam er niet meer door bij Zwolsche Boys, dat in de slotfase ook nog 2-4 maakte.

Verdiende nederlaag: dit team was beter dan BAS 4. Misschien dat met een iets completere (lees: ruimere) selectie beter partij gegeven had kunnen worden. Plek 2 is definitief uit zicht (hoewel we toch niet hadden kunnen promoveren dit seizoen vanwege de papieren degradatie van BAS 3), en lekker het seizoen uitspelen is dus het devies. Hopelijk wel met wat meer manschappen op den zaterdag...