IJVV 4 4 - 3 (2 - 2) BAS 4
20-3-2010, 14:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Alweer een nederlaag

Het wil nog niet erg vlotten in 2010. Ook de uitwedstrijd in IJsselmuiden ging verloren. Op een erbarmelijk hoofdveld won IJVV 4 met 4-3.

Met een uitgebreide selectie (16 man, waaronder spits Andre van BAS 3) werd afgereisd naar IJsselmuiden, voor de wedstrijd tegen IJVV 4. Thuis was het een zwaar bevochten 3-2, dus een moeilijke wedstrijd werd verwacht. Met Bob in het doel (Jaco was absent), en zonder de in de warming-up uitvallende Haijo (op een erg drassig veld 2) werd in de vertrouwde 4-4-2 afgetrapt. Op een ook erg zompig hoofdveld, en dat veld is na deze wedstrijd helemaal naar zijn grootje.

En de eerste helft speelde BAS 4 een beetje mat. Er lukte weinig, althans, er werd slordig gespeeld. IJVV kwam al snel op voorsprong na een actie van hun sneltrein op rechts die hun lange spits op maat bediende. Hij tikte van dichtbij binnen. Gert-Jan kreeg kort daarop een vrije trap mee (en de anders zo stoicijnse Gert-Jan reageerde woedend op die overtreding). Hans legde de bal in de kuil en souffleerde vervolgens Gerben. Die luisterde goed, en schoot de bal langs de muur in de lange hoek: 1-1. De 2-1 viel al snel: na een hoekschop was er wat miscommunicatie, en via een halve omhaal verdween de bal in het doel van Bob. Daarna zowaar een opleving bij BAS: Allard kreeg twee aardige kansen, maar het duurde tot net voor rust voordat de gelijkmaker viel. Een hoekschop van Hans viel voor de voeten van Daniel, en die schoof binnen. Ruststand 2-2.

Met vier wissels verscheen er na rust een heel ander BAS binnen de lijnen. Het speelde in ieder geval een stuk gedrevener, en het drukte IJVV achteruit. Maar hun keeper hield ze in de race: hij hield Menno twee keer met goede reddingen van scoren af; na mooie acties van Gert-Jan. En toen viel de bal aan de andere kant. BAS 4 nam een vrije trap nogal slordig, en IJVV counterde. Bij BAS stond het achterin wijd open, en zo werd het 3-2. Een kwartier voor tijd viel weer een gelijkmaker. Andre ten Cate benutte een strafschop na hands in de 16. Even later een opstootje, waarbij de scheids zowel Henk als de IJVV-spits van het veld stuurde, maar vergat om de rechtsbuiten van IJVV (die spuugde en als een dolle op Henk inkwam) ook weg te zenden. En tja, uiteraard scoorde net die rechstbuiten het winnende doelpunt nadat de bal niet goed weggeroeid werd. Eindstand 4-3.

"Slechte eerste helft, redelijke tweede". Maar ja, weer verloren, dus zelfs plek 2 raakt zo uit het zicht. Volgende week dan eindelijk weer thuis. Dan komt HTC 4 op bezoek. Vervolgens volgen er weer 2 uitwedstrijden, zodat het competitieslot vooral in Biddinghuizen afgewerkt zal gaan worden...

IJVV 4 - BAS 4 : 3-4 (2-2)