BAS 4 - Wilsum 2 : 2-0

BAS 4 2 - 0 (2 - 0) Wilsum 2
12-12-2009, 14:30 uur

Herbstmeisterschaft lijkt binnen!

Dankzij een 2-0 zege op Wilsum 2 (met 2 goals van Menno Slump) blijft BAS 4 bovenaan de ranglijst staan. En omdat er een vorstperiode met afgelasting dreigt aan te komen, kan BAS 4 zich (officieus) "Herbstmeister" noemen.

Na een pauze van 3 weken (baaldag tegen OWIOS en inhaalweekend) was laagvlieger Wilsum 2 (10e plaats) de laatste tegenstander voor de winterstop. Om de felbegeerde Herbstmeisterschaft binnen te halen, moest er gewonnen worden, want anders zou de titel naar Dronten gaan.

De selectie omvatte 15 spelers, maar geen Jaco, die met een gebroken rib kampt. Daarom stond Bob weer in het doel, en werd de bank bemand door Allard, Daniel, Gert-Jan en Gerben. BAS 3 (op het veld er naast) had uiteindelijk toch ook genoeg spelers, zodat de wissels ook echt vers bleven.

De beginfase was overdonderend aan BAS-zijde. Het was meteen prijsschieten, maar de bal ging er niet in, ondanks twee vrije schietkansen van Menno, die ook nog tegen de grond ging na een klap in zijn gezicht. Maar het bleef dus 0-0, en Wilsum kwam wat beter in de wedstrijd. Bob werd echter niet echt getest, alleen bij hoekschoppen ontstond wat gevaar, maar Bob redde steeds bekwaam. Een hoekschop van BAS 4 werd bijna bekroond met een kopgoal van Ferry, maar daar moet nog maar eens wat trainingsarbeid aan de kopgalg aan worden gewijd. Maar na een half uurtje was het dan eindelijk raak. Aanspeelpunt Marco draaide weer eens weg, en vond bij de 2e paal de vrijstaande Menno, die nu beheerst raak schoot: 1-0. En in het kwartier dat volgde, mocht Wilsum blij zijn dat het verschil niet torenhoog opliep. Henk raakte de lat met een schot vanaf de 16 (en Menno schoot de rebound pardoes in de handen van de keeper) en Marco kwam net te kort na een (te) harde voorzet van Hans. Vlak voor rust viel de 2-0. Het was hands op de middenlijn, en Patrick nam de vrije trap snel op de wegsprintende Hans. Die speelde de back prachtig uit, en Menno schoot de voorzet perfect binnen. Kort daarop kwam Hans weer in zo'n situatie na een steekbal van Marco, maar scheidsrechter Eddie de Gier floot nu maar af voor de rust.

De bekende wissels in de rust (vier dus), en vooruit maar weer. Maar de 2e helft was een heel slap aftreksel van de eerste. Veel balverlies, en dus veel onrust. Wilsum 2 had dan ook het betere van het spel, en het kreeg ook kansen (vooral via afstandsschoten) maar Bob hield het doel schoon. Pas aan het einde van de wedstrijd kreeg BAS 4 nog wat kansen (via Marco), maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 2-0.

"Goede eerste en hele slechte tweede". Maar toch wel verdiend gewonnen, want het verschil had voor rust nog wel hoger moeten zijn. Herbstmeister dus (er van uitgaande dat er komende week geen competitie is, vanwege de intredende vorst). En dus weer een "prijs" voor BAS 4, wat kan terugkijken op een zeer geslaagd 2009. De jacht op de titel zal in 2010 voortgezet worden...

Menno Slump

BAS 4 - WILSUM 2: 2 - 0 (2 - 0)

30' doelpunt 1 - 0  Menno Slump (Marco Lek)
40' doelpunt 2 - 0  Menno Slump (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Menno Slump