BAS 4 - VSCO '61 4 : 2-1

BAS 4 2 - 1 (0 - 0) VSCO '61 4
14-11-2009, 14:30 uur

"Oudere" wissels beslissen de topper tegen VSCO

Dat routine nog steeds belangrijk is in BAS 4 bleek vandaag. Veertigers Allard en Gert-Jan vielen de 2e helft in, en ze scoorden allebei. BAS 4 won - vooral daardoor, en na een 0-1 achterstand - alsnog met 2-1 van VSCO 4.

Ondanks Sinterklaas (in het verleden nog wel eens goed voor een baaldag) was de animo om te spelen groot: 16 man. Patrick werd op het laatste ogenblik nog bij BAS 3 gevraagd (voor de eerste helft), maar zou daarna weer bij BAS 4 aansluiten.

De wedstrijd begon 10 minuten te laat, omdat BAS A1 veel te laat was begonnen, en er blijkbaar op veld 3 gespeeld moest worden. VSCO 4 is de nummer 2 van de competitie, en bevat inmiddels bekende gezichten. Wel een andere keeper dan vorig jaar, en ook de spits was afwezig (die stond langs de kant met kind en camera). Het voetbal van VSCO was echter niet veranderd: veel lange ballen en fysiek voetbal, waarbij het moeilijk is (althans voor BAS 4) om in het spel te komen: het spel lag ook weer vaak stil deze wedstrijd. Maar BAS 4 had voor rust wel de betere kansen, maar geen goals. Grootste kans was voor Menno, die keurig vrijgespeeld werd op de rand 16 door Hans en Haijo, maar net naast mikte. Menno scoorde ook nog uit een corner van Hans, maar die goal werd afgekeurd: vrij resoluut door scheidsrechter Ticheloven, maar zoveel leek er niet aan de hand te zijn. VSCO zette daar twee schoten van afstand tegenover, waarbij er eentje de buitenkant van de paal raakte. Het dreigde voor rust nog even uit de hand te lopen: VSCO begon vanaf het begin al weer flink te zeuren tegen de scheids, en later moest ook Marco het ontgelden nadat hij een vrije trap had gekregen op de rand van de 16. Vlak voor rust kreeg Berrie - zonder bal in de buurt - een kegel in de 16 (de scheidsrechter had het niet gezien), en Andries-van-VSCO kreeg geel vanwege een smerige tackle van achteren op Hans, die vrije doortocht dacht te hebben richting doel. De sfeer was dus niet optimaal in het veld: ruststand 0-0.

Patrick had inmiddels Haijo al vervangen, maar Patrick kon na rust niet meer verder. Ferry, Gert-Jan, Allard en Foort kwamen dus ook binnen de lijnen (voor Patrick, Bob, Gerben en Johan). Het spelbeeld veranderde niet: BAS 4 had het meest de bal en VSCO probeerde te counteren. Marco kreeg een grote kans na randje buitenspel (net naast), en zo opende plotseling VSCO de score. Vanaf links peerde een van hun voorwaartsen de bal in de korte hoek, waarbij er bij de 2e paal ook eentje helemaal vrij stond: 0-1. De eerste tegengoal van Jaco na ruim 300 minuten. Maar daarna nam de druk van BAS 4 flink toe: VSCO leek er wat doorheen te zitten. De kansjes bleven komen (schotjes van Hans en Ferry, volley van Menno) en ongeveer halverwege de 2e helft viel de verdiende gelijkmaker. Ferry van Dekken zette goed door op links, en knalde richting korte hoek. De rebound caramboleerde richting 2e paal, waar de attente Allard het kopduel gemakkelijk won en de bal in het lege doel kopte: 1-1. Even later ontsnapte BAS 4 aan een nieuwe achterstand. De VSCO-spits kon alleen op Jaco af, en prikte de bal langs Jaco, die daarna een botsing niet kon ontwijken. De bal verdween echter niet in het doel, maar op de paal. De vlam sloeg weer even in de pan, want VSCO dacht aan een rode kaart voor Jaco, maar dat leek wat overdreven. Kort daarna viel de 2-1. Menno mocht weer aanleggen vanaf rand 16, de keeper redde nog maar daar was de scherpe Gert-Jan Fidder, die in twee instanties de bal hoog in het dak van het doel joeg. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, ondanks kansjes over en weer. Eindstand 2-1.

"Zwaar bevochten". Tegen VSCO is het altijd meer fysiek voetbal dan technisch voetbal, maar gezien de kansen is er toch wel verdiend gewonnen. De koppositie blijft dus in Biddinghuizen; van de concurrentie kwam alleen ASV Dronten in actie, die een verliespunt minder hebben dan BAS, maar nog twee keer moeten aantreden. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd in Nunspeet.

Gert Jan Fidder

Allard Stuifzand

BAS 4 - VSCO '61 4: 2 - 1 (0 - 0)

60' doelpunt 0 - 1
70' doelpunt 1 - 1
75' doelpunt 2 - 1  Gert Jan Fidder (-)

Speler van de wedstrijd: Allard Stuifzand