Unicum 3 0 - 4 (0 - 3) BAS 4
7-11-2009, 14:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Twee vingers in de neus in Lelystad

BAS 4 had een gemakkelijke middag in Lelystad. Tegen een zwak Unicum 3 (een bijeengeraapt seniorenteam) werd gemakkelijk met 0-4 gewonnen. Met wat meer scherpte had de uitslag nog veel hoger kunnen uitpakken.

Met een late afzegging van Gert-Jan en een ingelaste visite van Gerben (naar oma), maar met Tino (BAS 2 ging niet door) waren er 14 man present voor de wedstrijd tegen Unicum 3. Een matig team, zo was ons verteld; een beetje het verhaal van meer 3e teams in de regio: tussen wal en schip van selectie en overige seniorenteams. Met Hans, Tino en Ferry ("die 2e helftjes bevallen mij prima") op de bank was het zaak om scherp te beginnen. En dat lukte prima. Unicum 3 werd vast gezet op een glad veld (met veel bladeren er op), en de kansen regen zich aaneen. De eerste 20 minuten telde uw verslaggever er al een stuk of 6, waarbij Menno het dichtst bij was met het raken van de lat na een corner-zonder-hoekvlag van Daniel. Maar het bleef dus 0-0, en Unicum 3 kwam toen aardig opzetten. Ze beschikten over een snelle rechtsbuiten, die plotseling de geest kreeg. Met kunst en vliegwerk werd echter de grootste Unicum-kans uit het doel gehouden: via het hoofd van Daniel en de onderkant lat bleef de bal (gelukkig) uit het doel. En daarna was de wedstrijd binnen een kwartiertje beslist. Haijo zette Marco vrij voor de keeper (1-0), een corner van Daniel (nu wel met hoekvlag) werd met 2 handen gestopt (door een verdediger wel te verstaan), waarna Haijo de penalty koeltjes raakschoot (2-0) en Lowie schoot keihard diagonaal in (3-0) na een lange bal van Henk. Ruststand 3-0.

De traditionele wissels in de rust (Henk, Allard en Menno maakten plaats), en BAS 4 ging onverdroten verder. Het was al snel 4-0, nadat Daniel Hans diepstuurde op links, en zijn voorzet door Lowie over de lijn werd gefrommeld. Het is november, en Lowie begint dan eindelijk te scoren! Maar daarna stokte de machine. Kansen genoeg, maar de eindpass was niet zo heel zorgvuldig meer, en ook het afwerken was beneden de maat. Unicum had ook nog een kans, maar de zege van BAS 4 kwam nimmer in gevaar: 0-4 winst in Lelystad.

"Dit was wel de minste ploeg tot nog toe". Weinig weggegeven, veel gecreeerd, alleen de scherpte ontbrak wat na rust. Maar het is alweer genoeg voor de koppositie, omdat koploper OWIOS verloor van VSCO. Volgende week dus een heuse topper op sportpark de Schelp, want dan treedt nummer 2 VSCO 4 aan tegen BAS 4.

Lowie de Koeijer

Marco Lek

Haijo Dodde

UNICUM 3 - BAS 4: 0 - 4 (0 - 3)

25' doelpunt 0 - 1  Marco Lek (Haijo Dodde)
30' doelpunt 0 - 2  Haijo Dodde (-)
35' doelpunt 0 - 3  Lowie de Koeijer (Henk Christiaanse)

55' doelpunt 0 - 4  Lowie de Koeijer (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Haijo Dodde