HTC 4 0 - 1  BAS 4
17-10-2009, 12:30 uur
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

Zege in Zwolle na prima vertoning

BAS 4 blijft goed meedraaien in de (sub)top. De lastige uitwedstrijd bij HTC 4 werd na een prima wedstrijd winnend afgesloten. Matchwinnaar was Berrie Kollen, die vlak voor tijd de enige goal maakte: 0-1.

Het aantal afwezigen liep tot donderdagavond rap op, maar omdat Erwin toch kon spelen (met mooie knielap) en Tino Bies ook weer minuten wilde maken, waren er toch 14 man. Drie wissels dus, en zo zaten Haijo en Allard (iets te laat bij het veld, zodat Johan moest vlaggen) gebroederlijk naast elkaar in de dug-out.

HTC 4 kende een oude bekende (Michel Drogt, ex-ASVD, en normaal crack in HTC 5), en verder een gemiddeld veel jonger team dan BAS 4. De beginfase was ook voor de Zwollenaren, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Grote kansen kon HTC echter niet creeren, en zo nam BAS 4 het heft in handen. Grootste wapenfeiten voor rust: schot van Hans naast de kruising, frommelkans voor Lowie (hij vergat eigenlijk te schieten) en vrije schietkans voor Tino (in de handen van de keeper). Verder nog wat corners, en wel een goed gevoel, want er werd wel aardig gevoetbald, waarbij HTC weinig druk op de achterhoede zette. Ruststand 0-0.

Erwin en Ferry mochten douchen, en ook Tino kreeg even rust. Ze kregen echter alweer snel gezelschap van Johan, die kort na rust een forse overtreding op het middenveld beging: hij gleed van achteren in op zijn tegenstander. Die trapte daarna na, waarop de scheidsrechter (die prima floot) beide spelers het veld uitstuurde, en ze hoefden ook niet meer terug te komen. Tien tegen tien dus, en het duurde even voordat BAS 4 de cadans weer had gevonden. Jaco moest even flink aan de bak, maar hij hield het doel schoon, waarbij hij lekker naar de grond moest bij een harde schuiver. Lowie - opnieuw bedrijvig - werd onderuit gelopen op de rand 16, waarbij de scheids eerst voordeel wilde geven, maar daarna niet alsnog floot voor de overtreding. Hij maakte dit daarna weer keurig goed door Henk wel meteen af te fluiten bij een overtreding, waardoor hun rechtsbuiten - die vrije doortocht richting Jaco zou hebben - niet door mocht. Het laatste kwart wedstrijd was duidelijk voor BAS 4. Oscar had nog een prima actie, maar schoot (buitenkantje rechts) net naast, Lowie kopte net naast, en zo leek het op 0-0 af te stevenen. Vlak voor tijd weer een aanval: Tino (weer terug in het veld voor de moegestreden Gert-Jan) sneed de 16 meter binnen en legde terug op de vrijstaande Hans. Die draaide weg, en zette met zijn breedtepass Berrie vrij voor de Zwolse doelman. Berrie mocht aannemen, en rondde koeltjes af: 0-1. Dat was gezien de kansenverhouding wel verdiend. Eindstand 0-1.

"Prima pot, verdiend gewonnen, goede scheids". Veel tevreden gezichten dus na afloop. De complimenten van de scheids en HTC werden ook aanvaard, en ook de 2 fantastische minuten van Johan werden nog even flink geanalyseerd. BAS 4 blijft goed meedraaien bovenin, hoewel er dus voornamelijk tegen de onderste helft van de ranglijst is gespeeld. Volgende week de uitzwaaiwedstrijd voor Rene Luiken en Bjorn Muller, en dan komt WHC 4 (wel een van de toppers) naar Biddinghuizen.

Berrie Kollen

HTC 4 - BAS 4: 0 - 1

85' doelpunt 0 - 1  Berrie Kollen (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Berrie Kollen