BAS 4 - IJVV 4 : 3-2

BAS 4 3 - 2 (0 - 1) IJVV 4
10-10-2009, 12:30 uur

Wissels brengen BAS 4 de zege

Na een slechte eerste helft herstelde BAS 4 zich redelijk in de 2e helft. Door goals van Hans Custers, Bob Veugelers en een eigen doelpunt won het na een 0-1 ruststand met 3-2 van IJVV 4.

Een ruime selectie was aanwezig: ook al omdat de thuisfotograaf present was. De selectiefoto (met blauw tenue) en de pasfoto's zijn dus weer geaktualiseerd. Liefst 5 wissels, en vooraf waren er al veel oh's en ah's bij het aanhoren van de opstelling: de kracht van de reservebank werd geroemd. Daar zaten dan ook Haijo, Hans, Berrie, Lowie en Tino (terugkomend vanuit een blessure), dus dat zou toch prikkels genoeg moeten geven bij de basiself.

Maar de eerste helft was ronduit slecht. Al in de eerste minuut kreeg IJVV een grote kans na matig verdedigen, maar Jaco redde bekwaam. IJVV 4 was vorig jaar afgetekend kampioen in de 5e klasse, maar is dit seizoen matig begonnen: "de 4e klasse blijkt toch aanmerkelijk sterker", aldus hun leider. Het heeft een boomlange, ijzersterke centrumspits (waar Henk lekkere, felle duels mee uit moest vechten), en het speelt dus het geijkte "gooi de ballen maar richting centrum"spelletje. Effectief was het wel, want IJVV scoorde al snel de 0-1. BAS 4 speelde slap, verloor veel persoonlijke duels, en kwam ook aanvallend niet in het stuk voor. Veel gemopper onderling, zelfs op de neutrale grensrechter Lowie en uiteraard liet ook de bank zich niet onbetuigd (hoewel die ook af en toe op het aanpalende veld naar BAS 2 moesten kijken, want daar werd wel gescoord). Daniel Muller kreeg de bal vanaf 2 meter er ook al niet in, en vroeg kort daarop maar om een wissel. Enige andere kans voor rust was een kopbal van Johan Amsing na een hoekschop. BAS 4 mocht dus van geluk spreken dat het bij 0-1 bleef tot aan de rust.

Tja, de grote mond van de bank moest dus de 2e helft in daden worden omgezet. Daniel was kort voor rust al vervangen door Hans, en ook Lowie, Tino en Berrie kwamen dus in het veld. Haijo - al een vrijdags zaalvoetbalwedstrijdje in de benen - wachtte nog even. En ondanks dat het spel niet groots werd, was er de 2e helft wel meer beleving en dus ook een gevaarlijker BAS 4. Vooral wissel Lowie speelde goed: hij kwam steeds vrij middenop en stichtte aldus veel gevaar. De 1-1 viel na een kwartiertje. IJVV kreeg de bal maar niet weg uit de 16, waarna wissel Berrie de bal vanaf rechts opnieuw inbracht en de linksback de bal zelf maar in het doel kopte. Meteen daarop kreeg IJVV weer een enorme kans, maar de spits raakte de lat. De wedstrijd was nu redelijk in evenwicht, hoewel IJVV zich behoorlijk aan scheidsrechter Drenthe begon te irriteren. Maar de BAS-bank leek het verschil te gaan maken. Wissel Lowie zette door op links, won het duel op de achterlijn van verdediger en van de uitgekomen keeper, en legde koeltjes terug op wissel Hans, die meteen de bal in het vrijwel lege doel krulde: 2-1. Lang duurde het feestje niet, want IJVV maakte kort daarop al 2-2, hoewel vooral Henk aan buitenspel dacht. Bob kon daarop niet afronden (een lob verdween ver naast het lege doel), maar scoorde vlak daarna wel. Wissel Hans omzeilde op links de buitenspelval, maar zijn voorzet zwaaide af. Hij werd alweer flink terechtgewezen door basisspelers, maar de bal viel boven de verraste keeper op de lat, waarna de rebound voor Bob een koud kunstje was: 3-2. Er werd daarna redelijk rustig uitgespeeld, hoewel IJVV het laatste fluitsignaal van Appie Drenthe aan de vroege kant vond.

"Heerlijk zo'n sterke bank". Met 9 uit 5 staat BAS 4 redelijk vast in de subtop, hoewel van de toppers alleen nog maar tegen ASVD is gespeeld. Volgende week speelt BAS 4 uit in Zwolle, om 12.30 uur tegen HTC 4, dat verrassend van koploper OWIOS won...

Eigendoel

Hans Custers

Bob Veugelers

BAS 4 - IJVV 4: 3 - 2 (0 - 1)

15' doelpunt 0 - 1

60' doelpunt 1 - 1
70' doelpunt 2 - 1  Hans Custers (Lowie de Koeijer)
75' doelpunt 2 - 2
80' doelpunt 3 - 2  Bob Veugelers (Hans Custers)

Speler van de wedstrijd: Lowie de Koeijer