ASV Dronten 4 6 - 1 (2 - 1) BAS 4
3-10-2009, 14:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Schrobbering in Dronten

Het werd nooit echt een wedstrijd; deze derby in Dronten. ASVD 4 bleek een maatje te groot. Ondanks een gelijkmaker na een half uur (penalty Patrick) liep ASVD gemakkelijk weg van een mak BAS 4. Eindstand 6-1.

Zowaar een redelijk complete spelersgroep: er hoefde niemand met BAS 3 mee. Wel nog de gebruikelijke blessuregevallen (Foort, Carl, Menno, Gerben) en vakanties (Haijo, Marco en Gert-Jan), maar er resteerden liefst 15 man. Foort was er niet gerust op, en beloofde een kratje bij een goed resultaat (op te drinken bij BAS Tennis).

Maar ASVD 4 bepaalde vanaf het begin het tempo. Het elftal (vorig jaar afgetekend kampioen als ASVD 3) bestaat (ook) grotendeels uit oud-selectie, met hier en daar zelfs wat import van buitenaf, maar is gemiddeld nog wat jonger dan BAS 4. En ook binnen ASVD is de weerstand groot tegen deze "status-aparte" binnen de club. ASVD kwam al rap op voorsprong, nadat een weggewerkte corner opnieuw werd ingebracht, en iedereen de bal liet gaan, zodat deze bij de tweede paal werd binnengerost. Spits Hans had nog geen bal gehad, de druk op het middenveld en verdediging van BAS 4 was te groot in het begin. Meteen na die goal fabriceerde BAS 4 dan eindelijk een lekkere aanval. Lowie kwam goed door over links en zijn voorzet werd door Hans (tegendraads) rakelings naast gekopt. Vakkundig naast gekeken door de keeper, die aan de grond genageld bleef staan. Het bleef lang 1-0, ondanks enkele kansen voor ASVD. Erwin moest er al snel af door een overstrekte knie, waardoor Allard inviel. En toen viel de gelijkmaker. Uit het niets eigenlijk. Aanjager Ferry haalde behoorlijk fors door in de 16 van ASVD, de bal bleef liggen, waarna de toch zo ervaren Jan Willems zich niet kon beheersen, en Ferry onderuit schopte. Natrappen heet dat, en niet alleen in Biddinghuizen. De scheids gaf wel een penalty, maar vergat om sponsor/geldschieter/clubicoon Willems van het veld te sturen. Patrick schoot feilloos de penalty binnen: 1-1. Tja, je weet nooit hoe BAS 4 het tegen 10 Drontenaren gedaan zou hebben, maar de 2-1 viel al snel. Johan liet zijn been hangen in de 16, waar Kampenaar Diender gretig overheen viel. "Gelukkig", dacht de scheids, en dat was ook een penalty (overigens terecht): 2-1 bij rust.

Drie wissels nog in de rust, en hopelijk even standhouden en dan counteren. Maar na rust zat er nooit uitzicht op een goed resultaat in. De spitsen werden nauwelijks bereikt, ze kregen alleen lange ballen op zich afgevuurd, en daar wist ASVD achterin wel raad mee. En de score werd rap opgevoerd, vooral door persoonlijke fouten. Binnen het uur stond het al 6-1, waaronder een eigen goal van Allard. BAS 4 creeerde nog wel wat corners en kleine kansjes, maar het verlies was uiteraard verdiend. Eindstand 6-1.

"Tja, verdiend verloren, maar we geven wel gewoon vier goals zelf weg". Foort bleek in de rust al naar meerdere telefoons gebeld te hebben, maar hij kon zijn kratje weer in zijn ruime bolide zetten: volgende week dan maar winnen van IJVV. Waarschijnlijk aftrap om 12.30 uur...

Patrick Vallant

ASV DRONTEN 4 - BAS 4: 6 - 1 (2 - 1)

10' doelpunt 1 - 0
30' doelpunt 1 - 1  Patrick Vallant (-)