Bekerwedstrijd
5-9-2009, 14:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Einde van het bekeravontuur

Na een gelijkopgaande wedstrijd (de eerste helft voor BAS 4, de 2e voor Unicum 5) was het Unicum dat aan het langste eind trok. Door twee goals in de slotfase won Unicum met 2-0.

Eindelijk was er het debuut van Lowie, die zijn uien wel een paar uur alleen in de auto kon laten liggen. Andre ten Cate - vanuit Denemarken - en Allard waren daardoor de wissels, want de selectie was 13 man sterk. Het waaide hard in Lelystad, en het was even wachten op de scheids, maar met enige vertraging werd er dan toch afgetrapt. Unicum 5 kenden we nog van 2 seizoenen geleden, maar ze hadden (voor vandaag) flink verjongd: er deden wat a-junioren mee. Beide teams moesten vandaag sowieso winnen om nog een (kleine) kans op doorbekeren te hebben, alleen bij een gelijkspel bij de andere wedstrijd zou een overwinning volstaan.

De eerste helft was BAS 4 de bovenliggende partij. Er werd helemaal geen kans weggegeven (op een corner na), terwijl er toch enkele riante mogelijkheden werden gecreeerd. Menno verscheen al snel alleen voor de keeper, maar die redde bekwaam, waarna Bob de rebound hoog overjoekelde. Marco kopte ook nog bijna raak, Hans schoot nog een keer op de vuisten van diezelfde keeper, en zo waren er nog wel enkele gevaarlijke aanvallen, maar de eindpass was vandaag wat minder verzorgd. Geen goals dus bij rust.

Na de rust (met de gebruikelijke Ferry-wissel, en ook Lowie mocht rusten (lees vlaggen)) was Unicum de betere en gevaarlijkere ploeg. Meteen na rust hadden ze een enorme kans op 1-0, maar die bal verdween net naast het doel van Jaco. Maar BAS 4 kwam vrij moeizaam onder de druk vandaan, maar gaandeweg de wedstrijd was er wel weer wat meer evenwicht. Zo had Andre ook zo maar de 0-1 kunnen scoren, maar vlak voor tijd viel dan toch de 1-0. Voorin werd (te snel) balverlies geleden, de bal ging diep, en de linksbuiten kon alleen richting Jaco lopen, en schoot beheerst binnen. Andre kreeg kort daarop van de scheids te horen dat hij moest vertrekken (na wat protest vanwege een inderdaad vreemde vrije trap tegen), en zo werd het in de slotminuut ook nog 2-0.

"Gelukkig speelden we niet gelijk, dan zul je altijd zien dat DOSK en KHC ook gelijk spelen", aldus leider Allard. Het assortiment scheldwoorden is na vandaag weer wat uitgebreid (ook rondom het hoofdveld kon de nodige inspiratie worden opgedaan) en Lokkie Kam werd nog even uitgelachen. Volgende week start dan eindelijk de competitie, uit naar Wilsum 2. Aftrap al om 12.00 uur...