DOS Kampen 7 7 - 1 (4 - 1) BAS 4
22-8-2009, 15:00 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

Nu al einde bekertoernooi

Met 10 eigen spelers en B-junior Joost werd er na een chaotische voorbereiding kansloos verloren in Kampen. DOSK 7 won met 7-1.

Donderdagavond stonden er nog 14 namen op papier, maar dat waren er zaterdagochtend nog maar 11. Omdat Louis helemaal nooit is verschenen, werd op het allerlaatste moment nog een A-junior van de bank geplukt. Dat bleek echter Joost Rijk te zijn (en niet broer Hans), zodat we zelfs met een B-junior moesten aantreden die al een wedstrijd had gespeeld.

Aan Joost lag het echter niet deze middag. Net na 3-en renden we het veld pas op (de brug stond uiteraard ook nog eens open na de al verlate afreis) en zonder warming-up stond het binnen 5 minuten al 2-0. Menno scoorde na een kwartiertje echter 2-1 na een aanval over links, maar dat bleek niet meer dan een oprisping: bij rust was het al 4-1. Het zat DOSK dan ook niet tegen: elke kluts viel in hun voordeel uit, maar ja, zij waren dan ook veel scherper dan BAS 4 vanmiddag.

De 2e helft verliep gezapig, DOSK scoorde nog 3 maal. BAS 4 had nog wel kansen, maar het kon uiteraard nooit aanspraak maken op een fatsoenlijk resultaat. Eindstand 7-1.

"Tja, vooraf tekende ik nog voor een kleine overwinning, maar dat was na 5 minuten al bekeken", aldus Allard. Dat bekervoetbal leeft blijkbaar nog steeds niet, ondanks de heroiek en bekerfinale van 2 seizoenen geleden, getuige het gemakkelijke afzeggen van deze en gene. "O ja, je hoeft niet altijd verslagen te schrijven", werd uw reporter nog toegevoegd. En Haijo zag als lichtpuntje nog wel dat hij vandaag met iemand uit bouwjaar 1993 op een veld heeft gestaan: "dat moet ik thuis wel vertellen".