Bekerwedstrijd
24-4-2008
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS 4 ook naar de finale!

Na BAS D1 en B1 heeft donderdagavond ook BAS 4 de finale van de districtsbeker gehaald. In een zinderende halve finale werd DSV '61 2 met 2-3 geklopt.

DSV 2 had afgelopen donderdag ook al verrassend verloren van BAS 4, en de reis naar Doornspijk werd dan ook met gemengde gevoelens aangevangen: DSV zou zich vast niet nog een keer laten verrassen.

Met een half uur vertraging - de scheidsrechter kwam niet opdagen, en een vervanger werd dus gebeld - werd er op het Doornspijker kunstgras afgetrapt. Frank van Dekken opende na 15 minuten de score, na een vrije trap van Haijo Dodde en de voorzet van Hans Custers. Binnen 10 minuten viel de gelijkmaker, waarmee de rust met 1-1 werd gehaald.

Vlak na rust viel de 2-1, en BAS 4 kraakte in alle voegen, maar bleef overeind, mede door knap keeperswerk van Jaco Schaap. En ja, de gelijkmaker viel alweer. Hans glipte op links langs zijn tegenstander en zette laag voor. Sieberen kon hem niet verzilveren, maar in de rebound stond Frank plots alleen voor de keeper: 2-2. En in de allerlaatste minuut viel de winnende goal. Een omzeilde buitenspelval, Frank legde neer en Hans schoot de bal van ver buiten de 16 met een prachtige boog over de keeper in de goal: 2-3. Veel gejuich, en meteen na de aftrap floot de scheidsrechter af. Uiteraard was de ontlading enorm, gehos, gezang, en ook verslagen DSV-spelers: alle ingredienten die bekervoetbal zo aantrekkelijk maken waren aanwezig.

De finale - tegen KHC 2 uit Kampen - vindt plaats op 17 mei, op het terrein van CSV '28 in Zwolle.