BAS 4 - DSV '61 2 : 3-1

BAS 4 3 - 1  DSV '61 2
17-4-2008

Compact naar de winst

Op donderdagavond (voor de zaterdag waren er te weinig spelers) won BAS 4 eigenlijk niet eens onverdiend van DSV '61 2. DSV had het meeste balbezit, maar kreeg eigenlijk maar weinig grote kansen. BAS 4 kreeg er ook een paar, en benutte die: 3-1.

Op dinsdag was er koortsachtig overleg met DSV. DSV wilde de bekerwedstrijd van komende week verplaatsen naar de donderdag, en BAS 4 ging daarmee akkoord. Toen er voor zaterdag een gebrek aan spelers dreigde, werd er snel teruggebeld naar Doornspijk, waarop ook DSV welwillend meewerkte om de competitiewedstrijd (ook) op donderdagavond af te werken.

Zo had BAS 4 dus toch voldoende spelers, met daarbij Ferry van Dekken, die na zijn ernstige ziekte zijn rentree in een wedstrijd maakte. Hij deed het uitstekend de eerste helft, hij maakte de gevaarlijkste aanvaller van DSV onschadelijk, als rechtsback. Alleen het middenveld was wat onderbezet, waardoor Bjorn Muller en Hans Custers als rechts- en linkshalf startten. Verder weinig bijzonderheden, met gewoon 3 aanvallers. DSV 2 opende scherp en agressief, het probeerde BAS 4 al in een snel stadium vast te zetten, en BAS kwam in het begin dan ook nauwelijks van de eigen helft af. Noodgedwongen compact, zullen we het maar noemen. Maar grote kansen kreeg DSV eigenlijk nauwelijks, wel wat schoten van afstand, maar Edwin Boelens hoefde maar een keer echt in te grijpen in het begin. BAS 4 zette daar dus vrij weinig tegenover, hoewel Ane Sybesma een keer aardig doorkwam over rechts. Na een half uurtje scoorde DSV dan toch. Slordig balverlies op links, en na wat balwisselingen het schot vanaf de rand 16. Bjorn raakte nog aan, waardoor Edwin het schot niet klem kreeg, en spits Spiekie was alert: 0-1. Dat gaf DSV moed, dit was binnen, zag je de mannen al denken. Maar vlak voor rust, en eigenlijk uit het niets, viel de gelijkmaker. Ane frommelde de bal de 16 in, Sieberen was lastig, en Bjorn kreeg de bal op de borst en raakte hem daarna verkeerd, maar daardoor stond wel de keeper op het verkeerde been. De bal rolde tergend langzaam in de hoek: 1-1. Nog voor rust een mooie pass van Bjorn met buitenkantje rechts, Hans nam aan, maar omdat Sieberen buitenspel stond, werd er - eigenlijk onterecht - afgefloten. Zo was het 1-1 bij rust.

Vier wissels, waaronder Berrie als rustbrenger op het middenveld, en Jaco als aanspeelpunt voorin. En ja, de 2e helft liep het eigenlijk prima. Uiteraard moest DSV komen, maar verdedigend stond het allemaal als een huis, en BAS was steeds gevaarlijk in de tegenstoot. De lange bal op Jaco liep heel aardig, en Sieberen was in zijn element, zo lekker zwervend onder die lange. En na een uittrap van Edwin kon Sieberen doorlopen: en hij haalde van 35 meter meteen uit, en met een prachtige boog over de keeper was dat het doelpunt van het jaar: 2-1. DSV baalde, zeurde, maar ja, dat valt bij scheidsrechter Drenthe nooit goed, en de aanvoerder kon er nog 5 minuten af. Oscar kon niet door na een teenblessure, maar verdedigend werd er weinig meer weggegeven. Jaco probeerde het nog een paar keer vanaf de middenlijn, Hans maakte een paar rushes en gaf Jaco nog een enorme kans, maar die moest hij met rechts schieten (naast), maar vlak voor tijd besliste Sieberen de wedstrijd. Hans won het kopduel middenop, Jaco verlengde, en Sieberen schoof de bal onder de matige keeper door: 3-1, en beslist.

"Tja, vooraf hadden we het er over of we ze zand in de ogen zouden strooien met het oog op volgende week, maar dat is mislukt met deze zege". Maar een mooie overwinning is het zeker. DVS '33 bleek ook nog een afvaardiging gestuurd te hebben (maar vertikt het nu botweg om een kratje te sturen), zij kunnen nu zaterdag zelf al kampioen worden. Volgende week dezelfde wedstrijd, maar dan in Doornspijk, en tja, uw verslaggever is bang dat DSV de boel nu zeker niet zal onderschatten. Compact spelen, en gokken op een scherpe counter, en dan is er vast wel een kans om de bekerfinale te halen...

BAS 4 - DSV '61 2 : 3-1 (1-1)