Zeewolde 4 10 - 1  BAS 4
29-3-2008
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Afgang in Zeewolde

Een ontstellend zwakke eerste helft, een kleine opleving na rust, maar uiteindelijk resteerde een ontluisterende nederlaag tegen een veel beter Zeewolde 4. Dubbele cijfers: 10-1.

Na wat geschuif met spelers (Menno en Foort in BAS 2, Gert-Jan in BAS 3 en doelman Jaco in BAS 5) resteerden er 14 man om af te reizen naar Zeewolde. Thuis was het na een gelijkopgaand duel 2-2, maar Zeewolde werd toen al gezien als de beste ploeg van de heenronde. Foort was er niet zeker op en kwam ook nog naar Zeewolde, na een uurtje meehobbelen in BAS 2. Hij was al te laat om de 1-0 te zien.

We mochten op het kunstgrasveld, en dat was groot, heel groot. Gelukkig werden we er op tijd op attent gemaakt dat de witte lijnen geldig waren (en niet die blauwe), maar ook dan blijft het een groot veld... De niet helemaal fitte Rene Luiken en Haijo stonden reserve, en leider Hans vlagde de eerste helft. Met voetballen had het weinig van doen. Geen agressie, geen persoonlijke duels aangaan, en de tegenstander kon dus doen en laten wat het wilde. Spits Bibo (met meer krullen dan Piet ooit gehad heeft) en zijn maatje waren continu aanspeelbaar, en het middenveld van Zeewolde kon lekker bijsluiten zonder dat onze middenvelders meeliepen, wat geregeld tot een overtalsituatie leidde. Dat gecombineer zorgde al heel snel voor 3-0, en met een prachtige lob (hoewel het ook wel eens een mislukte voorzet geweest zou kunnen zijn) werd het zelfs voor rust al 4-0. Daarna werd dat uiteraard nog een paar keer geprobeerd, maar Edwin liet zich niet nogmaals verrassen. En aanvallend stond daar vrijwel niets tegenover.

Vier wissels in de rust, en dat hadden er ook wel 8 mogen zijn. Het systeem werd nu 4-4-2, om wat meer grip middenop te krijgen. En warempel, na rust was er zowaar een opleving, met kansen. Haijo scoorde zelfs via de onderkant lat, maar ook in Zeewolde moet de bal blijkbaar helemaal tegen het net voordat hij telt. Uit de counter daarop werd het 5-0. Een mooie aanval betekende 5-1, en kansen van Rene (twee maal, waarbij de bal de tweede maal in enen op het dak van de gymzaal werd geschoten, een unicum (tjesses, unicum) in Zeewolde) en Hans (een schot door de verdediger met 2 armen geblokt, maar geen strafschop volgens de scheids) werden gemist. Henk kreeg vervolgens rood na een tackle in de 16, en daarna was het open huis. De scheids wist het ook allemaal niet meer zo goed, en bazelde na afloop nog wat over eerst geel willen trekken, maar zette toch rood op het formulier. Dikke nederlaag dus, uiteraard weinig op af te dingen, en Henk kan volgende week vrijaf nemen vanwege de verplichte schorsing.

Veel gekanker na afloop, wat een ontstellend slap en inspiratieloos optreden was dit. Zoon Bibo vroeg zich in de rust al af waar die goede spelers van de heenwedstrijd toch waren. De vrouw van Berrie heeft de overschrijvingspapieren voor ASVD Korfbal na afloop meteen aangevraagd, Daniel - bezig met zijn lenzen uit te doen - werd verzocht deze voortaan voor de wedstrijd al in te doen, Foort deelde nog koude douches uit (goed voor het hart), en in Biddinghuizen zat daar nog een breed grijnzende Jaco. Tja, de gifbeker zat behoorlijk vol vandaag (zelfs Allard werd het vlak voor tijd teveel). Volgende week lekker thuis (daar draaien we toch beter), maar dan mag er wel wat meer strijd en passie in dan zaterdag in Zeewolde, want anders zal ook VVOG lachend gaan combineren...