Unicum 5 5 - 1  BAS 4
8-3-2008
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Weggecounterd in Lelystad

Ondanks een stortvloed aan riante mogelijkheden scoorde BAS 4 voor rust geen enkele keer. Unicum 5 counterde messcherp en scoorde wel, zodat het bij rust 4-0 stond. Na rust was er meer evenwicht, de eindstand was 5-1.

Donderdagavond al koortsachtig overleg bij BAS, want het was onmogelijk om alle seniorenteams (en de A1) te kunnen laten spelen. Uitstellen in Lelystad was onmogelijk, zodat BAS 3 het kind van de rekening werd. Ook BAS 4 had personele problemen: 2 afwezige keepers (Bob moest noodgedwongen in de goal), een bevalling en een vrijgezellendag deden een flinke aanslag op het spelersarsenaal, maar met 3 mannen van BAS 3 waren er toch nog wissels present.

De scheids bleek een behoorlijk van het goede leven genietende Karel Descendre te zijn, die vorig seizoen nog in BAS 5 rondliep. Het veld was wel heel hobbelig (je zou bijna naar kunstgras gaan verlangen), maar eigenlijk valt over het veldspel van BAS deze eerste helft weinig slechts te vertellen. Hans Custers en Sieberen Sybesma kregen in ieder geval vele mogelijkheden, en de kanthalven Menno Slump en Berrie Kollen konden keer op keer mee ten aanval. Alleen de laatste pass, daaraan ontbrak het vanmiddag. En tja, dan scoort Unicum dus wel. Keeper Bob Veugelers had geen kans bij de eerste. Bij de 2-0 kon hij in eerste instantie (na een hoekschop) nog met de voeten keren, maar werd er achterin verder niet ingegrepen, zodat de rebound binnen viel. En bij de 3-0 en 4-0 lag het helemaal open achterin, zodat hun snelle spits Michel twee keer alleen op Bob mocht aflopen: hij scoorde beheerst. Maar qua kansen had het ook 4-5 of nog hoger moeten staan. Karel zag nog een handsbal over het hoofd ook...

Veel gemopper in de rust, Hans werd nog naar zijn liefdesleven gevraagd, Foort en Peter gingen er uit, en Allard bleef nog even achter de hand. Vlak na rust viel de 4-1 (Menno scoorde), maar het spel was minder dan voor rust. Toch doken Hans en Sieberen nog wel gevaarlijk op voor de Unicumgoal, maar zij zouden vandaag nooit scoren, dat zag je zo. De 5-1 was een kadootje van Karel, die als enige een penalty zag in een duel op de punt van de 16 tussen snelle spits en Oscar. Eindstand 5-1.

"Voortaan wat scherper, vooral voorin". Maar ook achterin heeft het wel eens beter gestaan, gezien die 2 vrije doortochten. Want qua voetbal was BAS - zeker de eerste helft - beter, maar ja, het gaat vooral om het benutten van de kansen. En dat kan Unicum prima. Volgende week - waarschijnlijk in wat ruimere bezetting - komt koploper DVS '33 op bezoek, en dan moeten die kansen maar wel omgezet in goals...