BAS 4 - Zeewolde 4 : 2-2

BAS 4 2 - 2  Zeewolde 4
27-10-2007

Gelijkspel tegen Zeewolde

In een gelijkopgaande wedstrijd - voor rust een sterker Zeewolde 4, na rust een sterker BAS 4 - werden uiteindelijk de punten verdeeld: 2-2.

De andere BAS-teams deden een flink beroep op de - gelukkig - uitgebreide BAS 4-selectie: Allard, Sieberen en (van zijn werk gebeld) Henk draafden op in BAS 2, en Ane en Bob gingen met BAS 3 naar Zwolle. Er resteerden vooraf dus nog 13 spelers voor de "derby" tegen Zeewolde 4, de kampioen van vorig jaar, naar het schijnt. Foort en Rene Luiken startten op de bank, en vanaf het begin was het voluit, want Zeewolde 4 hanteerde meteen een flink tempo. Een snelle linksbuiten, een lange midmid (de zoon van oud-BAS 1-crack Piet Bibo), en verder een degelijk elftal, dat Zeewolde 4. Het kwam al redelijk snel op 0-1, nadat de linksbuiten eerst Marc Custers eruit liep en Gerben van de Bos kwam net te laat met de sliding.
Maar BAS 4 kwam gelukkig wel wat beter in de wedstrijd, en nadat spits Hans Custers eerst al de lat raakte na een scherpe counter, scoorde hij even later wel. Haijo Dodde stuurde diep, en Hans schoot met links de bal in de lange hoek, via de handen van de keeper dat wel: 1-1. Het tempo bleef hoog, Zeewolde was de betere ploeg, maar af en toe kwam BAS er gevaarlijk uit. Jaco Schaap ranselde nog knap een vrije trap uit de goal (5 minuten tijdstraf voor Marc), en zo was het bij rust 1-1.

Henk en Sieberen waren nog fit genoeg na hun uitstapje met BAS 2 om ook nog mee te doen, en zo wisselde BAS 4 driemaal in de rust, en hield Sieberen zich alvast klaar. En de 2e helft had BAS het betere van het spel, hoewel dat niet echt tot uitgespeelde kansen leidde. Haijo Dodde was nog het dichtstbij, maar zijn schot werd gepakt door de Zeewolder goalie. Eigenlijk viel de 1-2 uit de lucht, een vrije trap werd richting 2e paal gespeeld, waar Menno het kopduel verloor van zoon Bibo, en de bal zeilde bij de 2e paal het doel in. Dat was een sof, maar niet veel later viel alweer de gelijkmaker. Rene Luiken ging goed door in de 16, de keeper loste, en was buiten het doelgebied, zodat de scheidsrechter terecht liet doorspelen. Berrie Kollen profiteerde: 2-2. Sieberen kwam er nog in, en hij kopte nog bijna de 3-2 binnen uit een corner, maar dat was wellicht iets teveel geweest. Eindstand 2-2.

"Een goede ploeg dat Zeewolde, hoog tempo", maar BAS 4 gaf prima partij vanmiddag. Het gemis van die 5 jongens deed zich uiteraard voelen, maar eigenlijk was er wel tevredenheid na deze puntendeling. Volgende week volgt weer een lastige wedstrijd: uit naar VVOG 4...

BAS 4 - ZEEWOLDE 4 : 2-2 (1-1)