Swift '64 3 1 - 5  BAS 4
29-9-2007
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Glibberige derby winnend afgesloten

Slecht spelen en toch winnen... De droom van elke trainer... In de slechtste wedstrijd dit seizoen werd toch redelijk eenvoudig afgerekend met een enthousiast Swift '64 3: 1-5.

Veel personele problemen bij BAS 4: op vrijdagavond resteerden er nog 12 man, zodat de leiders Allard en Hans de telefoon tot zaterdag 1 uur niet meer opnamen. Toen belde Sieberen naar de kantine... Maar gelukkig ging die rechtstreeks.

De licht geblesseerde Tino Bies ging uiteindelijk als 13e man ook mee naar Swifterbant, voor de altijd leuke derby's. Swift 3 had dit seizoen de grootste moeite om een elftal op de been te krijgen, en ook vandaag zaten er een paar jeugdig ogende leenspelers bij. Maar ze speelden wel, op een glibberig veld 2, waar de belijning er keurig vers gekalkt uitzag.

Swift 3 begon enthousiast aan de wedstrijd, maar kwam de eerste helft eigenlijk niet in de buurt van doelman Edwin Boelens. De eerste aanval van BAS 4 leverde eigenlijk meteen succes op. Swift 3 trok aan de noodrem, en op de punt van de 16 mocht BAS een vrije trap nemen, die door Haijo Dodde keurig in de korte hoek werd geplaatst: 0-1. Dat betekende meteen een wissel bij Swift, dat de (veldspeler) keeper verving voor een B-junior. BAS 4 speelde wat chaotischer dan anders, maar was wel veel beter dan Swift, en drukte dat voor rust dan ook in doelpunten uit. De 0-2 viel na een mooie aanval over rechts, met een voorzet van Hans, waar Rene Luiken half over de bal heenmaaide, maar daardoor Sieberen Sybesma een niet te missen kans gaf. En de 0-3 maakte Rene Luiken dan zelf: diep gestuurd schoot hij de bal in de lange hoek.

Toch niet helemaal tevreden in de rust: veel te onrustig allemaal, maar het veld was dan ook wel erg glad. De 2e helft probeerde Swift 3 wanhopig tot scoren te komen, en ze creeerden na rust ook een paar aardige kansen, maar Edwin stond paraat, en anders haalt Henk de bal wel van de lijn. Invaller Tino Bies gooide de boel definitief op slot door heel rustig de 0-4 in de korte hoek te schieten, en Sieberen pikte ook na rust een goal mee na een lange hijs van Gert-Jan Fidder. Er ging ook veel mis trouwens, de wisselpass klopte van geen kant, balletjes over 3 meter gingen vaak mis, en tja, Swift 3 pikte in de slotfase dan toch nog een (verdiend) doelpunt mee: eindstand 1-5.

Dat klinkt dus wel aardig natuurlijk, 1-5, en zeker in een derby, maar zoals gezegd: er schortte wel veel aan vanmiddag. Swift zal in deze samenstelling niet veel punten pakken in deze klasse, maar ja, na het douchen (met 3 op een rij) was er toch al weer gelegenheid voor een kwinkslag hier en daar en ja, met 8 uit 4 is BAS 4 goed gestart. 8 uit 4, dat was in de tijd dat Rene Luiken voetbalde natuurlijk heel erg goed, maar ook nu zijn we daar tevreden mee. Volgende week komt Unicum 5 op bezoek, en dan moet het veldspel wel wat beter dan vandaag...

SWIFT '64 3 - BAS 4 : 1-5 (0-3)

0-1 Haijo Dodde (-)
0-2 Sieberen Sybesma (Rene Luiken)
0-3 Rene Luiken (-)

--------------------------------------------------------------------------------
0-4 Tino Bies (Hans Custers)
0-5 Sieberen Sybesma (Gert-Jan Fidder)