BAS 4 - SDC Putten 5 : 3-3

BAS 4 3 - 3  SDC Putten 5
8-9-2007

Zwaar bevochten puntendeling tegen SDCP 5

De eerste competitiewedstrijd op het hoge reserve 4e klasse niveau werd met een gelijkspel afgesloten. De eindstand was 3-3.

BAS 4 - met debutant Edo Oosting binnen de gelederen - weet eigenlijk niet goed wat het kan verwachten in de 4e klasse, en SDCP 5 is wat dat betreft een aardige graadmeter: de ploeg eindigde vorig seizoen in de middenmoot.

BAS 4 begon uitstekend: al binnen 5 minuten lag de bal achter de jonge Putter keeper. Een verre ingooi van Bob Veugelers werd slecht verwerkt door de SDCP-verdediging, en Daniel Muller kon de bal bij de 2e paal in het doel lopen: 1-0. Maar het veldspel was ondermaats, SDCP had het meeste balbezit en oogde wat rustiger. Het creeerde ook kansen, en halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker. Een scherpe voorzet - na onnodig balverlies op rechts - werd bij de eerste paal binnengekopt: 1-1. "Tja, ik trok mijn hoofd in, want ik had Jaco wat dichterbij verwacht", aldus de schuldbewuste Edo. Beide partijen hielden elkaar daarna aardig in evenwicht, hoewel BAS nog een aardige kans kreeg via opnieuw Bob. De 2-1 viel toch nog voor rust: een bal vanaf links werd bij de eerste paal met de arm beroerd door de Putter voorstopper, en Jan van Dam aarzelde geen moment: penalty. Protesten uiteraard, maar door die handsbal werd wel een grote doelkans ontnomen, dus het leek wel terecht. De penalty werd door Peter Claassen middendoor ingeschoten, maar de keeper lag gelukkig in de hoek: 2-1.

In de rust toch ontevredenheid over het spel: dat mag wel wat rustiger, en afgesproken werd ook de posities wat beter in de gaten te houden. Menno en Marc kwamen de rechterkant aflossen, en Foort Sandee - die de eerste helft weer vooral bellend had doorgebracht - kwam Edo aflossen. Meteen na rust was er het hoogtepunt van de middag: mooie combinatie middenop, en Peter Claassen stuurde Gert-Jan Fidder diep. Gert-Jan maakte sowieso al een gedreven indruk, want vrouw en zoon stonden langs de lijn. Gert-Jan lag lekker op snelheid, en hij schepte de bal in een keer met zijn prachtige linker over de uitstormende keeper. De bal kuste het net, prachtig, en dat was 3-1. Normaal gesproken volgt daarna uitspelen (en uitbouwen), maar dit is de 4e klasse. Putten had ook gewisseld, en leek sterker dan voor rust. Het kwam terug in de wedstrijd na een cadeautje van leidsman Jan van Dam, want die kende een strafschop toe na een onschuldige botsing tussen Marc Custers en de spits van SDCP. Die werd onberispelijk ingeschoten: 3-2. Kort daarop was het weer gelijk. Foort dacht zijn man even makkelijk uit te kappen, maar ja, dat ging vorig jaar altijd wel goed, maar kappen doe je voortaan alleen maar in de zaal, Foort. Dat betekende 3-3, want alleen voor Jaco schoot de spits keihard raak.

Het was warm, en het was onderhoudend en spannend, want beide teams kregen kansen: SDCP via een paar gevaarlijke vrije trappen, en BAS via eerst Menno Slump en later Daniel Muller. Maar het leek dan toch BAS te worden dat aan het langste eind ging trekken. Hans Custers draaide in de 16 handig weg van zijn tegenstander, zette het lichaam er tussen en wilde afwerken, maar werd gehaakt. Dat was weer een penalty, maar Peter Claassen schoot nu op de keeper, en de rebound werd door Gert-Jan op dezelfde keeper geschoten. Daarmee bleef het 3-3 en is de ongeslagen status van BAS 4 in 2007 weer een weekje verlengd (in officiele wedstrijden dan).

"Een puntendeling was wel terecht", en "wel wat zwaarder dan ASVD6" was de teneur na afloop. De kop is er af, en volgende week kunnen we in Hierden proberen de eerste overwinning binnen te gaan halen.