BAS 4 - KHC 3 : 3-1

BAS 4 3 - 1  KHC 3
25-8-2007

Bekerwinst tegen KHC

De eerste bekerwedstrijd in het seizoen 2007/2008 werd winnend afgesloten: KHC 3 werd met 3-1 verslagen.

Ondanks de ruime selectie (op papier) was het toch passen en meten vooraf: ook al omdat andere teams een beroep deden op de gewilde mannen van BAS 4. Edwin Boelens keepte in BAS 3, Allard Stuifzand liberode in BAS 2, en ook Hans Custers en Sieberen Sybesma hadden er al een (voornamelijk) reservebeurt opzitten. Jaco Schaap maakte vandaag zijn debuut in BAS 4: uiteraard in het doel.

Binnen 5 minuten sloeg de vlam al in de pan, toen Henk Christiaanse een rechtse directe van zijn licht ontvlambare tegenstander incasseerde. Uiteraard keerde Henk de andere wang toe, maar scheidsrechter Appie Drenthe suste de gemoederen keurig door beide spelers voor 5 minuten naar de kant te sturen. Maar de toon was gezet: KHC 3 bleek een lomp elftal, met - het moet gezegd - een paar aardige voetballers. Maar BAS 4 had wel het beste van het spel, en kwam tot een paar aardige aanvallen, waarbij vooral midmid Peter Claassen gezocht werd, maar zijn schoten behoeven nog wat extra training. De verdiende 1-0 viel ongeveer halverwege de eerste helft: de weer teruggekeerde Henk Christiaanse schoof lekker door en na wat coachwerk besloot hij met een lekker naar buiten draaiend afstandsschot, buiten bereik van de keeper in de hoek: 1-0. Het wachten was op de beslissing, maar het tempo zakte in (mede door het hete weer), en KHC kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een uitval over hun linkerkant leverde de gelijkmaker op: Marc Custers hing teveel aan zijn tegenstander, en tot ontzetting van de BAS-spelers legde scheidsrechter Drenthe de bal op de stip. Jaco was in 2x keer kansloos, omdat de penalty nog moest worden overgenomen, maar de ruststand was dus 1-1.

Koen Schols van de A1 viel in, evenals Sieberen, en de 2e helft was het eenrichtingsverkeer richting het Kamper doel. Kansen zat, vooral voor spits Sieberen, maar de 1-1 bleef angstig lang op het bord. Het was uiteindelijk Hans Custers (de 2e helft als linkshalf) die de 2-1 scoorde. Na een steekpassje van Menno Slump schoot hij via de onderkant lat raak. In de slotfase strafte Sieberen Sybesma balverlies van de KHC-keeper af, en hij juichte mooi ingetogen: 3-1. Jaco Schaap onderscheidde zich nog door een grote Kamper kans om zeep te helpen, en zo was de overwinning binnen...

Tevredenheid en een kratje na afloop: veel kansen gecreeerd (wel wat weinig benut), maar de weg naar de dubbel ligt helemaal open. Gelukkig volgt er geen return bij KHC, want dit was niet het meest sympathieke team waar we ooit tegen gespeeld hadden, daar waren we het wel over eens. De hulptrainer van de A1 werd nog "nee" verkocht na de aanvraag voor een vriendschappelijk wedstrijdje op maandagavond en zo trok iedereen uiteindelijk moe en voldaan op huis aan: de start van 2007/2008 mag er zijn... Dinsdagavond Unicum (20.00 uur) en dan zaterdag weer bekeren: ASV Dronten 6 uit.

BAS 4 - KHC 3 : 3-1 (1-1)

1-0 Henk Christiaanse (-)