5-4-2005
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Driedubbele pech voor BAS 4

Het zat vanavond niet mee voor de spelers van BAS 4. Doordeweeks spelen is soms lastig, omdat mensen moeten werken - al waren er wel bijna meer auto's dan spelers...

De pech van het doordeweeks moeten spelen zette zich door in de wedstrijd. De jonge ploeg van asvDronten 4 was net iets scherper en alerter, waardoor BAS al snel tegen een achterstand aankeek. Dronten was dan ook veruit de betere ploeg in de eerste helft, maar toen BAS ineens de gelijkmaker binnenschoot in de persoon van Nico Henken ging Dronten een stuk minder goed spelen.

Toch zat het BAS opnieuw niet mee toen Dronten twee keer kort achter elkaar scoorde en zo de ruststand bepaalde op 3-1. Kansen waren er wel voor BAS - onder andere toen Bert Doppenberg zijn sterke rechter net niet goed tegen de bal kreeg.

De pech in de rust was het ontbreken van thee, al maakte de Dronter limonade (genieten!) dit meer dan goed. Na de rust ging BAS een stuk aanvallender spelen, maar de pech haalde zijn gram. Kleine en grote kansen gingen er net niet in (kopballen net over, paal, schoten die werden geblokt) - en helaas overleefde Dronten de aanvalsgolven.

Sterker nog: Dronten scoorde de 4-1, waarmee de wedstrijd definitief was beslist. Toen ook nog de 5-1 viel, was de wedstrijd 'voor de statistieken'. Een vrije trap op de lat kon BAS nog even laten herinneren dat het hun pechdag was (gescoord wordt er niet meer) en vlak voor tijd had de pechmolen een klap op de vuurpijl. Jan Vink, rechterverdegiger en tot dan toe in een hele sterke wedstrijd, blokte een schot en 'voelde dat het niet goed zat'. Leider Vink bleek na inspectie van het toegesnelde ambulancepersoneel een gebroken been te hebben - hij werd vervolgens naar Lelystad gebracht.

De resterende 1,5 minuut werden uiteraard niet meer uitgespeeld.

De spelers van BAS 4 wensen Jan heel veel sterkte met het herstel!